ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μαρμελάδα καϊσί

Μαρία Καραμάνου

Η αγαπημένη μαρμελάδα της Κύπρου. Τα καϊσιά έχουν πολύ μικρή σεζόν, άρα αξιοποιήστε τα τώρα όσο μπορείτε και κρατήστε την όμορφη γεύση τους σε βαζάκια για όλο τον χρόνο. Προσοχή, η ώρα ψησίματος που αναφέρω στην εκτέλεση αντιστοιχεί σε βάρος 450 γραμμαρίων φρούτου.


Χρόνος ετοιμασίας, 10΄
Χρόνος ψησίματος, 40΄

Mερίδες, για 2 μέτρια βαζάκια μαρμελάδα

 

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. καϊσιά, βάρος μετα που θα αφαιρέσουμε το κουκούτσι, κομμένα στη μέση

450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Ο χυμός από 1 λεμόνι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε τα καϊσιά, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Προσέχουμε να μην ξεχειλίσει η μαρμελάδα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, όπου και η μαρμελάδα θα έχει πήξει.

Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα μας σε αποστειρωμένα βαζάκια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σφραγίζουμε τα βαζάκια μας με τα πώματά τους και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 8 μήνες.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση