ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Σήμερα φτιάχνουμε αχλάδια σε κόκκινο κρασί στο ηλεκτρικό τηγάνι SALADMASTER

Ένα απλό, αλλά πολύ κομψό επιδόρπιο!

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα απλό, αλλά πολύ κομψό επιδόρπιο! Αυτά τα αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί ενισχύουν τη φυσική γλυκύτητα των φρούτων με νόστιμο κόκκινο κρασί και εποχιακά μπαχαρικά! Φτιαγμένα στο ηλεκτρικό τηγάνι BAD BOY της SALADMASTER.

Αν θέλετε να λάβετε  μέρος σε ένα δωρεάν δείπνο για να μάθετε όλα τα υγιεινά προτερήματα μαγειρέματος στα σκεύη SALADMASTER,  στείλτε μας το όνομα και το κινητό σας σε μήνυμα στο Instagram μου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 ΛΕΠΤΆ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 ΛΕΠΤΆ

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 190 KCAL

ΥΛΙΚΑ (για 5 αχλάδια)

100 γρ. ζάχαρη 

Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι 

8 ολόκληρα γαρύφαλλα

1 ξυλάκι κανέλα

500 ml κόκκινο κρασί 

100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 

2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

5 μέτρια αχλάδια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το ηλεκτρικό τηγάνι στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αχλάδια) στο ηλεκτρικό τηγάνι και το σκεπάζουμε. Προγραμματίζουμε το χρόνο για 10 λεπτά.

Αφήνουμε το κόκκινο κρασί στο τηγάνι να βράσει ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να διαλύσουμε τη ζάχαρη.

Όταν το κρασί σιγοβράζει, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια (τα ξεφλουδίζουμε τελευταία γιατί τα αχλάδια θα μαυρίσουν αν τα ξεφλουδίσουμε πολύ νωρίς).

Τοποθετούμε τα αποφλοιωμένα αχλάδια στο κρασί. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του ηλεκτρικού τηγανιού στους 150 βαθμούς και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του.  Αφήνουμε τα αχλάδια να ψηθούν στο υγρό για 20 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά τα μετακινούμε  για να βεβαιωθούμε ότι ψήνονται ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και το πάνω μέρος των αχλαδιών. 

Όταν τα αχλάδια έχουν ψηθεί, τα κρατάμε όρθια στο υγρό και σβήνουμε το ηλεκτρικό τηγάνι. Αφήνουμε τα αχλάδια για να κρυώσουν στο κρασί τους. 

Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τα αχλάδια από το κρασί και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε και σφραγίζουμε με μπόλικη μεμβράνη.

Λίγο πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκάλι, το ξυλάκι κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας ξανά στους 230 βαθμούς για να βράσουμε το υγρό στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 5 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά τα υγρά σε σιρόπι. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το πόσο υγρό έχει απομείνει, οπότε προσέξτε το σημείο αυτό. Εάν το σιρόπι είναι πολύ πηκτό, προσθέτουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε.

Σερβίρουμε τα αχλάδια σε μπολ και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Σερβίρουμε με λίγο χτυπημένο τυρί μασκαρπόνε ή ακόμη και παγωτό βανίλια αν θέλουμε.

 

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση