ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Εύκολο επιδόρπιο με μαρέγκες και κεράσια

Αθηνά Λοϊζίδου

Σε όλους αρέσουν οι μαρέγκες με κρέμα! Εδώ, μια ευκολότατη συνταγή για να απολαύσετε αυτό το πολύ εντυπωσιακό, δροσερό και όμορφο σε χρώματα γλυκό!

Χρόνος ετοιμασίας, 10’

Μερίδες, 4

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. ζάχαρη άχνη

500 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

60 γρ. μαρμελάδα κεράσι St Dalfour

8 μέτριες μαρέγκες από το ζαχαροπλαστείο

Εκτελεση

1.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, 3 έως 4 λεπτά, και η κρέμα μας να γίνει σαντιγί. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

2.Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια για να έχουμε 400 γραμμάρια φρέσκα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν.

3.Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζουμε με τα δάχτυλά μας τις μαρέγκες σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα 2/3 από τα κεράσια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μαζί. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε 4 κουπ, χαμηλά ποτήρια ή μικρά μπολ. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κεράσια και σερβίρουμε!

 

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση