ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ

''Αγαπητοί μου followers, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την κατάκτηση του κόσμου από το είδος μου, με τη βοήθεια του πτωχού ανθρώπου μου. Με αγάπη, Τσίτσος...''.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ

Συγγραφέας:

Χόρχε Κάπα

Εικονογράφος:

Μαριάννα Κατολέων

Αριθμός σελίδων:296

Εκδ. Διόπτρα

Αν είσαι ένας γατογονιός ή αν απλά αγαπάς τις γάτες, σίγουρα γνωρίζεις την πρώτη influencer γάτα στην Ελλάδα. Πολύ πιθανόν να είσαι και ακόλουθός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που, απαριθμούν μερικές χιλιάδες ακόλουθους- θαυμαστές της γάτας αυτής.

Πρόκειται για μια γάτα που μαζί με τον άνθρωπό της αντιμετωπίζουν τη ζωή με εξαιρετική σπιρτάδα, αγάπη και χιούμορ. Σε site, fb και Instagram γίνονται καθημερινά αναρτήσεις άρθρων για διάφορα θέματα που αφορούν τις γάτες τόσο για να δώσουν πληροφορίες και στήριξη σε γατογονιούς ή και σε άλλους που τους τυγχαίνει στο δρόμο τους ένα γατί που χρειάζεται τη βοήθεια τους...ή απλά τους έχει κάνει την τιμή να τους επιλέξει ως τον άνθρωπο που θα υιοθετήσουν. Η αλήθεια είναι πως τα άρθρα αυτά έχουν ένα ιδιαίτερο αφηγηματικό χαρακτήρα που τα καθιστά πέραν από πληροφοριακά και πολύ ευχάριστα αφού ενίοτε είναι γραμμένα με πολύ κέφι και χιούμορ.

Το βιβλίο του Χόρχε Κάπα και της γάτας του ήταν το φυσικό επακόλουθο όλου αυτού που συμβαίνει στα ΜΚΔ. Ίδιο ύφος γραφής, ίδιο χιούμορ, ίδιες έγνοιες και προβληματισμοί, ίδια αγάπη για το υπέροχο αυτό πλάσμα. Μέσα από διαλόγους κυρίως, συγκεκριμένα 104 διασκεδαστικούς διαλόγους μεταξύ της γάτας και του πατέρα της, αλλά και από μονολόγους, μας δίνονται πολλές πληροφορίες για τη γάτα, τον χαρακτήρα της, τις συνήθειές της, τις ανάγκες της όπως και τροφή προς σκέψη και προβληματισμό.

Δεν είναι ένα βιβλίο που χρειάζεται να το διαβάσεις από την αρχή μέχρι το τέλος με τη μία. Δεν είναι μια ιστορία που εξελίσσεται. Μπορείς να διαβάσεις τα κεφάλαιά του με τη σειρά ή και ανακατεμένα. Μπορείς να διαβάζεις ένα καφάλαιο τη φορά, να σου φτιάχνει τη μέρα. Μπορείς να ανατρέχεις σ' αυτό όποτε χρειάζεσαι λίγη στήριξη για να αντέξεις τη γάτα σου ή για να την καταλάβεις.

Όλα τα κεφάλαια είναι εξαιρετικά μικρά κι αυτό βοηθά να διαβαστεί ευχάριστα και σε χρόνο ντέτε.

Οι εικόνες της Μαριάννας Κατολέων είναι μαυρόασπρες και λιτές. Θυμίζουν εικονογράφηση καρτούν και τις βρίσκω υπέροχες και απόλυτα ταιριαστές με το ύφος της αφήγησης.

Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους τους γατογονιούς, από όλους όσοι αγαπάνε τα γατιά. Ακόμα και από αυτούς που νομίζουν πως δεν τα αγαπάνε γιατί, μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουν τι χάνουν και σίγουρα μετά από αυτό, θα εύχονται να υιοθετηθούν κι αυτοί σύντομα από μια γάτα.

Αναζητήστε το βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ

lasithiotakisa@sppmedia.com

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Τσίτσος ήταν μια γάτα σαν όλες τις άλλες, μια γάτα που ζούσε με βάση το ιερό τρίπτυχο «Όταν νυστάξεις, κοιμήσου· όταν πεινάσεις, φάε και στο ενδιάμεσο γλείψου». Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως πιο προνομιούχος, μιας και ζούσε μέσα στα ανάκτορα και περιτριγυριζόταν από 15 ανυπόληπτες γάτες-πληβείους, ενώ είχε για υπηρέτη τον χουμανιστικό πατέρα του... ώσπου κάποια στιγμή συνέβη κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν είχε συμβεί για χιλιετηρίδες… Ο Τσίτσος ανακάλυψε ότι μπορεί να... ομιλεί.
Και από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε ατέρμονους διαλόγους με τον πατέρα, συζητώντας για τα μυστικά και τις αλλόκοτες συμπεριφορές της γάτας, για την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της έναντι στους χούμανς. Μέσα από έντονες πνευματικές ζυμώσεις, πανάρχαια, εναγώνια ερωτήματα όπως «υγρή ή ξηρά τροφή», «στείρωση ή όχι», επιτέλους βρήκαν την απάντησή τους, αλλά οι δύο θαρραλέοι συζητητές δεν σταμάτησαν εκεί! Καταπιάστηκαν και με φιλοσοφικά ζητήματα, όπως το αν υπάρχει νόημα στη ζωή και αν αυτή η μυστηριώδης ουρά που ξεφυτρώνει πίσω από τη γάτα για μια ζωή είναι δική της ή ξένη.
Και ενώ ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, κάτι το σκοτεινό, το απειλητικό συνέβη κάπου στην Άπω Ανατολή, κάτι που απείλησε να ανατρέψει ολοκληρωτικά την καθεστηκυία τάξη στην αυτοκρατορία της πριγκίπισσας Τσίτσου!

Αγαπητοί μου followers, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την κατάκτηση του κόσμου από το είδος μου, με τη βοήθεια του πτωχού ανθρώπου μου.
Με αγάπη, Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ

Για τον συγγραφέα:

Χόρχε Κάπα

Ο Χόρχε Κάπα γεννήθηκε στη Χίο, όπου και έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αφού τις ολοκλήρωσε, παρακολούθησε έναν μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γενετική. Επανήλθε στη Χίο, όπου ζει τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αγαπά να παρατηρεί ό,τι συμβαίνει μέσα και έξω του!

 

 

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση