ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εσύ για σένα, του Λάκη Αργυρού

Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που πρόκειται να ταράξει συθέμελα το μέσα σου και να σε οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στον αυθεντικό σου εαυτό!

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Εσύ για σένα, του Λάκη Αργυρού. Εκδόσεις Ευγνώμων

Το «Εσύ για σένα» του Λάκη Αργυρού δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο αλλά, ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ωστόσο, είναι ένα βιβλίο που καταφέρνει να ταξιδέψει τον αναγνώστη του στα μονοπάτια της ψυχής του. Να ανασκαλέψει στα βιώματά του, να θυμηθεί, να ανακαλύψει, ίσως για πρώτη φορά, πως η πορεία του στη ζωή τον οδήγησε σ’ αυτό το άτομο που είναι σήμερα και πως μπορεί να πάει πάρα κάτω τολμώντας να τεντώσει το χέρι, να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του και να φτάσει σ 'αυτό που δεν πίστευε ούτε στα πιο κρυφά του όνειρα.

Ο Λάκης Αργυρού δεν δηλώνει συγγραφέας αλλά καταγραφέας. Παρατηρεί με τα δικά του μάτια και καταγράφει αυτό που αισθάνεται και αντιλαμβάνεται. Σκοπό έχει να χαρίσει τον φακό της δικής του οπτικής στους αναγνώστες του, ώστε να τους βοηθήσει να δουν κι αυτοί με τα μάτια της δικής του ψυχής. Δεν έχει λοιπόν σκοπό τη διδαχή αλλά, όπως αναφέρει και η εκδότριά του Άντρη Χαϊράλλα, σκοπός του είναι η ψυχοσυναισθηματική, η πνευματική και η γνωσιακή καλλιέργεια μέσα από την οποία θα μάθεις να αξιοποιείς όλα τα εφόδια που έχεις στη διάθεσή σου ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δυο μέρη. Στο πρώτο που έχει παρακινητικό χαρακτήρα ένεκα και των ασκήσεων που περιέχει και καλεί τον αναγνώστη να τις λύσει. Αφού λοιπόν κάτσει και πάρει το μολύβι καταφέρνει να συγκεκριμενοποιήσει κάθε θέμα του, να αυτοπροσδιοριστεί έτσι ώστε να γίνουν όλα πιο απλά, επιλύσιμα και να γίνει εφικτή η ανάδυση της αγάπης, του αυτοσεβασμού και της επιτυχίας της πλεύσης προς την εσωτερική αναγέννηση.Το δεύτερο μέρος αποτελείται από πολλές ανεξάρτητες και αυτόνομες ιστορίες ή παραβολές θα έλεγα, όπου η κάθε μια έχει τη μαγική ικανότητα να προβληματίζει, να ωθεί στην αναθεώρηση, καμιά φορά, πάγιων αντιλήψεων και να βοηθά να φτάσει κανείς σε μια νέα τάξη πραγμάτων που οδηγούν σε μια νέα καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Η κάθε μια από αυτές τις ιστορίες καταλήγει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα για τη ζωή το οποίο ο κάθε αναγνώστης μπορεί να το εκτιμήσει και χρησιμοποιήσει προσαρμόζοντάς το στα δικά του βιώματα.

Τώρα, τα δυο αυτά μέρη, για μένα, χωρίζονται με ένα ξεχωριστό και πολύτιμο κεφάλαιο. Είναι ένα μέρος που ο συγγραφέας αποφασίζει να μοιραστεί μαζί μας σημαντικά προσωπικά του βιώματα και να εξηγήσει πως τα είδε, πως τα κατανόησε, πως τα εκμεταλλεύτηκε και πως μέσα από αυτά βγήκε νικητής γιατί, στο χέρι του καθενός είναι να αντιλαμβάνεται τη θετική πλευρά του καθετί ώστε να κερδίζει ένα μάθημα ζωής που να τον φέρνει πιο κοντά στη νίκη, στην πληρότητα και στην ευτυχία!

Στο χέρι του καθενός είναι να αντιλαμβάνεται τη θετική πλευρά του καθετί ώστε να κερδίζει ένα μάθημα ζωής που να τον φέρνει πιο κοντά στη νίκη, στην πληρότητα και στην ευτυχία!

Πρώτη κυκλοφορία στο περίπτερο των εκδόσεων Ευγνώμων στο Nicosia Book Festival 07/10-08/10/2023. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σύντομα σε όλα τα βιβλιοπωλεία σε έντυπη μορφή όπως επίσης και σε ηλεκτρονική στη Read Library.

lasithiotakisa@sppmedia.com 

Από το οπισθόφυλλο: Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού – μια αυτοβιογραφία – περιέχει όσα, ακόμα και στη μισή ποσότητα, θα αρκούσαν για να εμπνεύσουν ανθρώπους οι οποίοι εκκινούν από χαμηλούς τόνους για να τραγουδήσουν ψηλές νότες, όπως ο ίδιος. Είναι βιβλίο που περιέχει τα πάντα, αν τα πάντα είναι τα ανθρώπινα των αναγνωστών με ανυστεροβουλία και καλοπροαίρετη διάθεση για τη ζωή και τους άλλους, ακόμα και τους υστερόβουλους και τους κακοπροαίρετους. Η γραφή «όπως νιώθεις» είναι σε αυτό και σε άλλα βιβλία γραφή εφηβικών λευκωμάτων και ημερολογίων, τα οποία δεν χάνουν την αξία τους. Όσοι, όπως ο Λάκης Αργυρού, καταφέρνουν αργότερα στη ζωή να γράψουν έτσι, είναι ωφέλιμοι άνθρωποι. Υπενθυμίζουν, σε όσους θέλουν να θυμούνται, τη σημασία της ελεύθερης και χαρούμενης – όχι απαραίτητα επιτυχημένης – ζωής. Όλα τα βιβλία κρίνονται με ένα σοβαρό κριτήριο – ευκταίο φόβητρο για κάθε συγγραφέα: Τι θα χανόταν αν δεν υπήρχε το βιβλίο; Αν ο συγγραφέας – πρώτος – δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, τότε το «τυπωθήτω» πρέπει να καθυστερήσει. Αυτό το βιβλίο ωρίμασε, ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει, όπως το πάντα καλοδεχούμενο βραδινό αγέρι στην πυρακτωμένη Λευκωσία το καλοκαίρι. Πολλούς θα δροσίσει, που φλέγονται. Πολλούς θα δικαιώσει αδικαίωτους… Κατευόδιο! (Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου, Δρ Φιλοσοφίας)

Από την πώληση του κάθε βιβλίου θα δίνονται:€0,50 στο σωματείο Europa UOMO Κύπρου και €0,50 στην οργάνωση Europa DONNA Cyprus

Για τον συγγραφέα: Ο Λάκης Αργυρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Στρόβολο. Υπήρξε Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΤΑΛΩΣ» και Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Έργων Δημόσιου Τομέα. Από το 1990 μέχρι το 2021 εργαζόταν στο Δήμο Στροβόλου (υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017) από όπου και παραιτήθηκε οικειοθελώς για να κυνηγήσει το όνειρό του και να εκπληρώσει το κάλεσμά του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση