ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

«Ένα ξέφωτο στο δάσος: Ένας μύθος που εμπνέει τα άτομα υψηλής ευαισθησίας» του Oriol Ginestà

Η γαλήνη και η ηρεμία είναι τόσο απαραίτητες για την ψυχή, όσο το οξυγόνο, το νερό και η τροφή για το σώμα.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

«Ένα ξέφωτο στο δάσος: Ένας μύθος που εμπνέει τα άτομα υψηλής ευαισθησίας»

Συγγραφέας : Oriol Ginestà

Εκδόσεις Πεδίο

Το βιβλίο του Oriol Ginestà είναι το πρώτο του βιβλίο. Η συγγραφή του φαίνεται να είναι ένα φυσικό επακόλουθο της αφοσίωσής του στη μουσική του, στο διαλογισμό και στη yoga. Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στη φύση και τα άγρια ζώα, στους προστάτες του ενστίκτου όπως τα αποκαλεί.

Πόσες φορές, αλήθεια, κουρασμένοι από την απαιτητική καθημερινότητά μας δεν έχουμε πει, θα φύγω. Θα πάω κάπου να μην ακούω τίποτα, να μη βλέπω κανένα. Μόνος μου, να ξεκουραστώ, να ηρεμήσω! Αυτό που αισθανόμαστε είναι ζωτική ψυχική ανάγκη που επιβάλλεται για την ευημερία και την ευζωία. Η γαλήνη και η ηρεμία είναι τόσο απαραίτητες για την ψυχή όσο το οξυγόνο, το νερό και η τροφή για το σώμα. Όπως κτυπά το καμπανάκι του εγκεφάλου για τη δίψα ή την πείνα, έτσι κτυπά και για τις ανάγκες της ψυχής.

Το φυσικό περιβάλλον του ανθρώπου είναι η φύση, όσο απομακρύνεται από αυτήν τόσο πιο δύσκολο είναι να αισθανθεί την ολοκληρωτική ευτυχία και γαλήνη.

Ο συγγραφέας είναι ενεργός στα social media με απώτερο σκοπό, να διαδώσει μια εναλλακτική επιλογή τρόπου ζωής που για τον ίδιο είναι σωτήρια. Μακρυά από την πολύβουη πόλη, τη περιβαλλοντική μόλυνση, το άγχος της καθημερινότητας, τον υπέρμετρο καταναλωτισμό. Μέσα από τα λόγια του, που αναδύονται μέσα από τις μυρωδιές, τα χρώματα και τους ήχους του δάσους, που άλλοτε είναι γαλήνιο κι άλλοτε υποταγμένο στους νόμους της φύσης, αλλά και μέσα από τα μηνύματά του για το μεγαλείο της απλότητας και πληρότητας που προσφέρει αυτός ο ξεχωριστός τρόπος ζωής, καταφέρνει να συγκινήσει και προβληματίσει τους αναγνώστες του στρέφοντάς τους σε μια δικιά τους εσωτερική διερεύνηση συναισθημάτων, επαναπροσδιορισμό πρoτεραιοτήτων και εντέλει ίσως και ανακάλυψης ενός νέου τρόπου ζωής που πολύ πιθανόν να αποδειχθεί και για τους ίδιους σωτήριος.

Όλα αυτά μας δίνονται μέσα από ένα μύθο. Ένα δικό του μύθο που φέρνει στο νου μας τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Λίγη μαγεία, η μαγεία της φύσης. Λίγο μυστήριο, ο ψαράς που μας παραπέμπει σε διάφορες σκέψεις και συμπεράσματα. Λίγος διδακτισμός, ο οποίος αφορά και αγγίζει σύγχρονα θέματα και ανησυχίες, αυτός που μας ωθεί στην εκτίμηση και των δικών μας ευαισθησιών.

Πρόκειται για ένα μύθο, κάλεσμα στην φύση, στην απλότητα, στην εκτίμηση εκείνων των μικρών, όπως τον ήχο που κάνει το νερό που τρέχει στο ρυάκι, ή τον φλοίσβο των κυμάτων, το θρόισμα των φύλλων, το βέλασμα των προβάτων, το αλύκτισμα των σκύλων, το τιτίβισμα των πουλιών ή το βόμβο ενός μελισσιού. Αυτά κι άλλα τόσα όπως, τον τρόπο που πέφτει το φως καθώς περνά η μέρα, τη βροχή που μας μουσκεύει τα μαλλιά, το τρίξιμο στα χαλίκια από το βάδισμά μας και τον τρόπο, ακόμα, που χαϊδεύει ο αέρας το πρόσωπό μας. Όλα αυτά τα μικρά κι ασήμαντα που είναι ωστόσο τόσο σπουδαία για την ψυχή. Φανταστείτε αν δεν είχαμε να περιμένουμε τη βροχή το χειμώνα, τη ζέστη το καλοκαίρι, αν είχαμε άνοιξη χωρίς μελίσσια και πράσινα ολάνθιστα λιβάδια, φθινόπωρο χωρίς αέρα και κιτρινισμένα φύλλα, αν η σιωπή ήταν βουβή, αν οι ημέρες ήταν δίχως χρώμα, δίχως ήχο...

 

Μέσα από τον ιστότοπο https://www.globalyogacongress.com/ ο συγγραφέας δηλώνει «[...]

νιώθω ότι με συνοδεύει μια πολύ ευγενική παρουσία όταν κάνω μουσική ή γιόγκα.

Δεν ξέρω αν αυτή η παρουσία είμαι εγώ, η ζωή, το σύμπαν, ο Θεός… Μου αρέσει να πιστεύω ότι είναι η φύση.

Το μόνο που κάνω με τη μουσική και τη γιόγκα, είναι να προσπαθώ να μοιραστώ με τον πιο ειλικρινή τρόπο που μπορώ, την ηρεμία και την απλότητα που με εμπνέει αυτή η παρουσία.

[...]

Συνδυάζω την παράδοση με την καινοτομία σε συναυλίες και μαθήματα. Προκαλώ θεραπευτικούς ήχους, τραγουδάω και προσκαλώ το κοινό να συμμετάσχει. Γράφω τραγούδια τα οποία είναι ένα κάλεσμα για να αισθανθείτε τα πάντα, για να επιτρέψουμε στην ουσιώδη σιωπή και στη φύση στην οποία βρισκόμαστε να αναδυθούν.»

Από το οπισθόφυλλο: Ο Κάισο λατρεύει τη ζωή στο δάσος. Πάει καιρός που εγκατέλειψε τους φρενήρεις ρυθμούς της μεγαλούπολης για τα δέντρα, το ποτάμι και τη μικρή του καλύβα. Βρήκε έτσι την ηρεμία που χρειαζόταν. Ωστόσο, η εμφάνιση ενός μυστήριου ψαρά που τον προκαλεί να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις θα του αλλάξει τη ζωή.

Ο Oriol Ginestà είναι μουσικός, δάσκαλος γιόγκα, μουσικοθεραπευτής και λάτρης της φύσης και των ιστοριών της. Στις συναυλίες του συνδιάζει το τραγούδι με τους θεραπευτικούς ήχους. Αφού έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, μπαίνει σε νέα μονοπάτια με αυτόν τον μύθο.

Η μαγεία της φύσης λειτουργεί ως πλαίσιο της ιστορίας που μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα άτομο υψηλής ευαισθησίας. Μέσα από τις αναμνήσεις, τα όνειρα και τις σκέψεις του, θα ανακαλύψουμε πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο και θα μάθουμε να εκτιμάμε τη δική μας ευαισθησία. «Σαν λουλούδια που φυτρώνουν μέσα στη λάσπη». (Francesc Miralles)

Αναζητήστε το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

lasithiotakisa@sppmedia.com

 

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση