ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Ένα Καλοκαίρι χωρίς κανόνες», της K.L. Walther

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ένα καλοκαίρι χωρίς κανόνες

K. L. Walther

Μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Εκδότης: Μεταίχμιο

Σελ. 432

 

Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ.

Το βιβλίο ξεκινά με το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Φοξ και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε, γιατί στη συνέχεια αρχίζοντας κάποιος την ανάγνωση θα συναντήσει, εκτός από τους δυο βασικούς χαρακτήρες, όλους αυτούς τους συμπληρωματικούς χαρακτήρες και, σίγουρα θα χανόταν και θα διερωτόταν ποιος είναι ποιος αν έλειπε. Τουλάχιστον εγώ αυτό έπαθα, πράγμα που με κούρασε λίγο αρχικά, πρέπει να πω, μέχρι που εξοικειώθηκα με τους χαρακτήρες και ενσωματώθηκα και εγώ στην παρέα τους.

Το βιβλίο αποτελείται από οκτώ κεφάλαια, από Κυριακή σε Κυριακή και κλείνει με τον επίλογο που αναφέρεται σε γεγονότα που συμβαίνουν ένα χρόνο αργότερα. Το κάθε κεφάλαιο περιέχει τρία με τέσσερα υποκεφάλαια που το καθένα είναι αριθμημένο και έτσι στο σύνολο έχουμε εικοσιτρία μικρά υποκεφάλαια τα οποία και αυτά δομούνται συνήθως με τρία ως τέσσερα μικρότερα υποκεφάλαια που διαχωρίζονται με μια χαρακτηριστική γραμμούλα. Γιατί αναφέρω όλες αυτές τις λεπτομέρειες που ίσως λίγους ενδιαφέρουν; Τις αναφέρω γιατί είναι αυτές που προσδίδουν σ’ αυτό το young adult μυθιστόρημα αξία. Αυτές οι λεπτομέρειες, που θα έλεγαν μερικοί, προσφέρουν στον αναγνώστη ταχύτητα στην ανάγνωση, ευκρινή και εύκολη κατανόηση αλλά και παρακολούθηση της πληθώρας των γεγονότων που συμβαίνουν, βοηθώντας τον να μη χαθεί και κουραστεί μέσα στην εξέλιξη της ιστορίας αλλά να την παρακολουθήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι και το τέλος.

Γενικά, αυτό το βιβλίο είναι έξυπνα δομημένο και αυτό εξυπηρετεί θετικά την αφήγηση. Είναι εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift και γίνονται και αρκετές αναφορές σ’ αυτά που όσοι γνωρίζουν τα τραγούδια της εκτός που θα το εκτιμήσουν δεόντως, θα εκτοξεύσει και την αναγνωστική τους εμπειρία στα ύψη. Παράλληλα, το παιχνίδι «Δολοφόνος» που παίζει παραδοσιακά η οικογένεια Φοξ τα Καλοκαίρια, δεν ξέρω αν όντως υπάρχει στ’ αλήθεια, εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω και έτσι υποψιάζομαι πως το έχει σκαρφιστεί η ίδια η συγγραφέας και το έχει στήσει με ευφυέστατο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τα αφηγηματικά κανάλια της ιστορίας της.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που η ιστορία του εκτυλίσσεται μέσα σε όλο και όλο οκτώ ημέρες και μέσα σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα η συγγραφέας του καταφέρνει να εξιστορήσει τόσα μα τόσα πολλά με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία. Μιλά για έναν έρωτα που μόλις ξεκινά αλλά και για έναν που έχει τελειώσει. Για την οδύνη μιας ανέλπιστης απώλειας, περιγράφοντάς μας τα αποκαρδιωτικά συναισθήματα της οικογένειας αλλά και τον τρόπο που καταφέρνει να ζήσει μ’ αυτήν. Με λίγα λόγια, είναι ένα βιβλίο πάνω απ’ όλα για τη ζωή. Για την ανεκτίμητη αξία της οικογένειας και των παραδόσεών της, της φιλίας και της αγάπης. Για τη ζωή  που συνεχίζεται και μετά την απώλεια, και μετά τη θλίψη. Για τη χαρά. Μα κυρίως, δίνει αισιόδοξα και χαρμόσυνα μηνύματα. Η ζωή είναι μικρή και όλα συμβαίνουν τόσο αστραπιαία που καλά κάνουμε να μην αφήνουμε ούτε μια στιγμή να μας βάζει από κάτω.

Όπως είπα και πιο πάνω, πρόκειται για ένα young adult μυθιστόρημα που τυχαία έπεσε στα χέρια μου και ενώ στην αρχή ίσως δεν το είδα με ενδιαφέρον, σύντομα με διέψευσε και μου χάρισε μια όμορφη αναγνωστική εμπειρία. Ιδανικό για χαλαρές καλοκαιρινές αναγνώσεις! 

Αναζητήστε το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία Parga εδώ.

lasithiotakisa@sppmedia.com

 

Από το οπισθόφυλλο: Όταν η Μέρεντιθ Φοξ έχασε την αδελφή της, την Κλερ, πριν από δεκαοκτώ μήνες, απομονώθηκε τελείως. Αυτό το καλοκαίρι όμως είναι αποφασισμένη να ξαναβγεί στον κόσμο. Οι καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές στο Martha’s Vineyard φαίνονται ιδανική ευκαιρία για να το καταφέρει. Ολόκληρη η οικογένειά της έρχεται για έναν μεγάλο καλοκαιρινό γάμο, και παρόλο που η Μέρεντιθ δεν έχει συνοδό αφού το αγόρι της την παράτησε απροσδόκητα, είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος στο παιχνίδι Assassin (Δολοφόνος) που διοργανώνει η οικογένειά της κατά την εβδομάδα των γαμήλιων εορτασμών. Η Κλερ ανέκαθεν λάτρευε το παιχνίδι αυτό, μια οικογενειακή παράδοση, και η Μέρεντιθ είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη μνήμη της. Όταν όμως η Μέρεντιθ συμμαχεί στο παιχνίδι με έναν χαριτωμένο κουμπάρο, η προσοχή της αρχίζει να στρέφεται αλλού. Η Μέρεντιθ προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι και να κερδίσει για χάρη της αδελφής της – όμως έχει ξετρελαθεί μ’ εκείνον. Και καθώς προχωράνε οι μέρες, συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να χάσει όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την καρδιά της. Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τα τραγούδια της Taylor Swift.

Για τη συγγραφέα: H K.L.Walther γεννήθηκε και μεγάλωσε στους λόφους της Κομητείας Μπακς στην Πενσιλβανία, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, τα σκυλιά τους και τα βιβλία τους. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε ταξιδεύοντας στη βορειοανατολική ακτή παίρνοντας μέρος σε αγώνες χόκεϊ επί πάγου. Όταν αποφοίτησε από το οικοτροφείο του Νιου Τζέρσεϊ, σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Της αρέσει να περνάει τον χρόνο της στην παραλία με ένα βιβλίο, να παρακολουθεί τους αγώνες της αγαπημένης της ομάδας New York Rangers ή να βλέπει ρομαντικές κομεντί αγκαλιά με ποπ κορν και M&Ms.

Για να διαβάσετε περισσότερα: klwalther.com και metaixmio.gr

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση