ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Τα 5 στάδια που περνά κάθε ζευγάρι

Δείτε τα πέντε στάδια σύμφωνα με επιστήμονες

Μαρία Σάββα

Οι σχέσεις είναι σύνθετες, απαιτητικές και συχνά δύσκολες, αλλά ταυτόχρονα όμορφες, ρομαντικές και γεμάτες υπέροχες στιγμές. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, όλες οι σχέσεις ακολουθούν τα ίδια στάδια. Οι επιστήμονες που ερευνούν τη λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου έχουν καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τις σχέσεις, και πλέον θεωρούν ότι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησε ένας δεσμός, περνά από πέντε συγκεκριμένα στάδια.

Στάδιο 1: Ενθουσιασμός ή «Πεταλούδες στο στομάχι»

Αυτό το στάδιο θεωρείται από πολλούς το καλύτερο μέρος μιας σχέσης, καθώς κυριαρχεί ο ενθουσιασμός και η χαρά. Το πάθος και η ανάγκη για συνεχή επαφή είναι έντονα. Στον εγκέφαλο, οι ορμόνες τεστοστερόνη και οιστρογόνα παίζουν κυρίαρχο ρόλο, αυξάνοντας τη λίμπιντο και την ενέργεια.

Στάδιο 2: Χτίσιμο της σχέσης

Στο δεύτερο στάδιο, η αρχική ένταση μειώνεται λίγο και οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα. Η φυσική έλξη παραμένει ισχυρή, αλλά συνοδεύεται από την ανάγκη για βαθύτερη γνωριμία. Σε αυτό το στάδιο, οι νευροδιαβιβαστές ντοπαμίνη και αδρεναλίνη κυριαρχούν, επηρεάζοντας θετικά τη διάθεσή μας.

Στάδιο 3: Οικειότητα/Αφομοίωση

Το τρίτο στάδιο χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη οικειότητα και αναρωτήσεις για το μέλλον της σχέσης. Οι σύντροφοι εξετάζουν αν αυτή η σχέση είναι ιδανική και σωστή για αυτούς, με πρακτικά ζητήματα να γίνονται κεντρικό θέμα. Η αμφισβήτηση δεν αφορά τον εαυτό τους, αλλά το τι θεωρείται καλύτερο για το μέλλον τους.

Στάδιο 4: Ειλικρίνεια

Σε αυτό το στάδιο, οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τα λιγότερο κολακευτικά χαρακτηριστικά ο ένας του άλλου και αποκαλύπτουν τα δικά τους. Η ανάγκη για ειλικρίνεια είναι έντονη και απαραίτητη για να προχωρήσει η σχέση σε επόμενο επίπεδο. Αυτό το στάδιο μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της σχέσης.

Στάδιο 5: Σταθερότητα Το τελικό στάδιο είναι η σταθερότητα, όπου οι σχέσεις που επιβιώνουν από τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες καταλήγουν εδώ. Η ωκυτοκίνη, που εκρίνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, δημιουργεί συναισθήματα ευφορίας και οικειότητας, ενώ η βαζοπρεσίνη ενισχύει την αίσθηση προστασίας και εμπιστοσύνης. Σε αυτό το σημείο, τα ζευγάρια γνωρίζουν ότι έχουν βρει τον «άνθρωπό» τους και δεν αμφιβάλλουν για την επιλογή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE