ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Oργασμός...το κλειδί για τέλειο δέρμα

O γυναικείος οργασμός φαίνεται πως δεν ωφελεί μόνο τη σεξουαλική μας υγεία, αλλά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για λαμπερό δέρμα.

Μαρία Καραμάνου

Ο γυναικείος οργασμός έχει πολλά οφέλη πέρα από την απόλαυση και την αύξηση της συνδεσιμότητας του ζευγαριού στη σχέση. Είναι γνωστό πως ο οργασμός μπορεί να βελτιώσει την φυσική και ψυχολογική υγεία, αλλά τι γίνεται με τις συνέπειές του στην εμφάνιση και ειδικότερα στο δέρμα;

Επιστημονική Προσέγγιση

Ο οργασμός επιτυγχάνει μία σειρά από φυσιολογικές αντιδράσεις στο σώμα που περιλαμβάνουν την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και την ενίσχυση της αίσθησης ευεξίας μέσω της απελευθέρωσης ορμονών όπως η ενδορφίνη. Αυτό το αυξημένο αιματικό ρεύμα μπορεί να βοηθήσει στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας την υγεία τους και ενισχύοντας τη φυσική λάμψη του δέρματος.

Οργασμός και Νεότητα

Μια έρευνα του 2013 αναφέρει ότι ζευγάρια ηλικίας 40-50 ετών που διατηρούν μια ενεργή σεξουαλική ζωή φαίνονται νεότερα κατά δέκα χρόνια σε σύγκριση με όσους δεν το κάνουν. Οι νευροψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στα αντιγηραντικά οφέλη του οργασμού.

Η βιομηχανία ομορφιάς έχει αντλήσει έμπνευση από αυτή τη φυσική λάμψη που προκύπτει μετά από τον οργασμό. Ένα εμβληματικό παράδειγμα είναι το ρουζ 'Orgasm' της Nars, το οποίο έγινε διάσημο ακριβώς επειδή προσφέρει το χρώμα και τη λάμψη που εμφανίζεται φυσικά στο δέρμα μετά το σεξ. Προφανώς, ο συγκεκριμένος τόνος και η ένταση του ρουζ έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις προτιμήσεις κορυφαίων beauty experts.

Η επιστημονική κοινότητα και η κοσμητική βιομηχανία έχουν καταλήξει σε έναν κοινό συμβιβασμό: τα οφέλη του σεξ και του οργασμού εκτείνονται πολύ πέρα από την απλή σωματική ευχαρίστηση, επηρεάζοντας θετικά την όψη και τη γενικότερη υγεία.

Οι Φυσιολογικές Αντιδράσεις του Οργασμού

O οργασμός προκαλεί μια σειρά από άμεσες φυσιολογικές αντιδράσεις. Η αύξηση των παλμών της καρδιάς και η ανύψωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του οργασμού βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που ενισχύει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών στοιχείων στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας έτσι την υγεία του δέρματος και ενδεχομένως μειώνοντας τις ρυτίδες.

O Ρόλος των Οιστρογόνων

Τα οιστρογόνα, που παράγονται κατά τη σεξουαλική διέγερση, επίσης συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος. Αυτές οι ορμόνες ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Έτσι, μπορεί να μειωθεί η εμφάνιση των ρυτίδων και να βελτιωθεί η γενική όψη του δέρματος.

Σεξουαλικότητα ως Ζήτημα Υγείας

Η ενθάρρυνση μιας πιο υγιούς στάσης απέναντι στο σεξ και στη σεξουαλική έκφραση μπορεί να ενισχύσει την ψυχολογική ευεξία, μειώνοντας το στρες και την ανησυχία που συχνά συνδέονται με τα σεξουαλικά ταμπού. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στη σωματική υγεία, αναδεικνύοντας τον στενό δεσμό μεταξύ σώματος και ψυχής.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE