ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Χωρισμός: Οι άντρες είναι τελικά πιο ευαίσθητοι

Οι άντρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσουν έναν χωρισμό

Μαρία Σάββα

Όταν πρόκειται για χωρισμούς, η αντίληψη των δύο φύλων διαφέρει, σύμφωνα με ειδικούς και επιστημονικές έρευνες. Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έχει βιώσει ταλαιπωρημένες σχέσεις, είτε αυτές διήρκεσαν έξι μήνες είτε δέκα χρόνια γάμου. Ωστόσο, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τον χωρισμό φαίνεται να είναι διαφορετικός.

Η Dr. Limor Gottleib, ειδικός στα θέματα σεξ, εξηγεί στο Metro.co.uk ότι στις σχέσεις συνήθως η απόσταση ανάμεσα στα ζευγάρια αυξάνεται με τον χρόνο. "Οι ευθύνες συσσωρεύονται και οι ατομικές επιδιώξεις παίρνουν προτεραιότητα. Η κάποτε ζωντανή σύνδεση αρχίζει να εξασθενεί, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά".

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ειδικός, όταν αυτή η απόσταση αρχίζει να διευρύνεται, συνήθως είναι οι γυναίκες που αναζητούν τρόπους για να επαναφέρουν τη σπίθα στη σχέση. "Οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τη σχέση, επιθυμώντας περισσότερο ποιοτικό χρόνο και ουσιαστικές συζητήσεις", σημειώνει.

Οι γυναίκες, λοιπόν, επενδύουν περισσότερη συναισθηματική εργασία στις σχέσεις και συχνά προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις διαφορές. Ωστόσο, όταν αυτές οι προσπάθειες αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή παραμέληση από τους συντρόφους τους, η απογοήτευση μπορεί να αυξηθεί.

Αυτό το μοτίβο φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από επιστημονικές έρευνες. Οι γυναίκες φαίνεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ερωτευτούν και να επηρεαστούν από μια σχέση σε σύγκριση με τους άνδρες. Και όταν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν ή θεωρούνται δεδομένες, μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση και αποχώρηση από τη σχέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE