ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

#Sex: Τα 10 οφέλη που δεν φαντάζεστε ότι έχει

Τα οφέλη ξεπερνούν κατά πολύ τη σωματική ευχαρίστηση.

Μαρία Καραμάνου

Αν σκεφτείς τα οφέλη του σεξ, είναι σα να κερδίζεις το πρώτο βραβείο σε έναν αγώνα ευεξίας. Από την ενίσχυση της ανοσίας μέχρι την αντιμετώπιση του στρες και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, το σεξ είναι σαν ένα πολυβιταμίνη για την ψυχοσωματική σου ευεξία. Αν ρωτάς γιατί να μην κάνεις σεξ κάθε μέρα, είναι σα να ρωτάς γιατί να μην παίρνεις την καθημερινή σου δόση ευεξίας και ευχαρίστησης; Είναι ένα θαυμάσιο διάλειμμα από την καθημερινότητα που σε φορτίζει με θετική ενέργεια και επαναφέρει τη λάμψη στη ζωή σου. Άρα, γιατί όχι; Πάρε τα...πάνω σου και άσε να λάμψει η καθημερινότητά σου με μια δόση πάθους. 

Το σεξ μπορεί να είναι σαν μια γυμναστική για το σώμα, μια θεραπεία για το μυαλό και ένας αγώνας για την...απόδοση, αλλά όχι μόνο, καθαρίζει και αναζωογονεί όλο τον οργανισμό. Αν δεν το πιστεύετε, ας το δοκιμάσουμε: καύση λίπους και άσκηση για τον καρδιακό μυ. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμα καλύτερα, μπορεί να είναι το πιο δημιουργικό πρωινό ξύπνημα που έχετε ποτέ. Έτσι, γιατί να χάνουμε τα οφέλη αυτής της... ενδιαφέρουσας δραστηριότητας;

Ας δούμε τα 10 οφέλη που σίγουρα δεν ξέρατε ότι έχει το σεξ:

Ενίσχυση της ανοσίας: Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών, μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών και αυξάνοντας την αντίσταση σε λοιμώξεις.

Μείωση του στρες: Η ορμόνη ενδορφίνη που απελευθερώνεται κατά την οργασμική εμπειρία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της έντασης.

Βελτίωση του ύπνου: Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει βαθύτερο και πιο αναζωογονητικό ύπνο, βοηθώντας τις γυναίκες να αισθάνονται πιο ανανεωμένες την επόμενη μέρα.

Ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας: Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης: Μια θετική σεξουαλική εμπειρία μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των γυναικών.

Ανακούφιση από πόνους: Οι ορμές που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα μπορούν να μειώσουν τον πόνο, συμπεριλαμβανομένου του πόνου της περιόδου.

Ενίσχυση της σχέσης: Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ή την ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης και εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων.

Ενίσχυση της επιδόσεως: Η τακτική άσκηση του κοινού μπορεί να ενισχύσει την αντοχή και τη φυσική επίδοση.

Ενίσχυση της ομορφιάς: Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματος, καθώς η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να βελτιώσει τη φωτεινότητα και την υφή του.

Αύξηση της διάθεσης: Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ορμονών ευτυχίας, όπως η οξυτοκίνη και η σεροτονίνη, βελτιώνοντας τη διάθεση και το γενικό αίσθημα ευημερίας.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE