ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

Λιπαντικό: Οι μύθοι που θα καταρρίψουμε

Μήπως αποφεύγουμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε;

Μαρία Καραμάνου

Το θέμα του λιπαντικού στο σεξ παραμένει αμφιλεγόμενο για διάφορους λόγους. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το έχουμε συνδέσει κυρίως με το πορνό, ή επειδή αντιμετωπίζουμε ανασφάλειες όταν ο κόλπος δεν παράγει αρκετή υγρασία. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι θα έπρεπε να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας, ιδίως όταν αντιμετωπίζουμε δυσφορίες κατά τη διείσδυση. Ανεξάρτητα από τον λόγο, το λιπαντικό μπορεί να ενισχύσει την απόλαυση και να αποτρέψει τυχόν αναστατώσεις. Και όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τον σύντροφό μας.

Ας αρχίσουμε να διαλύουμε τους μύθους που περιβάλλουν το θέμα του λιπαντικού, και ας εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του κατάλληλα την επόμενη φορά.

Το λιπαντικό δεν περιορίζεται μόνο σε άτομα που έχουν πλούσια εμπειρία ή σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση. Η ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη φυσική λίπανση του κόλπου, και οι πρώτες φορές μπορεί να προκαλούν άγχος, αλλά το λιπαντικό δεν είναι απαραίτητο μόνο για αυτές τις περιπτώσεις. Δεν υποδηλώνει καμία ανωμαλία, αλλά αντικατοπτρίζει την επιθυμία σου να απολαμβάνεις το σεξ ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον, το λιπαντικό δεν περιορίζεται στη χρήση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο και κατά την αυτο-ικανοποίηση, είτε αυτή είναι μοναχική είτε σε παρέα. Ειδικά στις περιπτώσεις που η επιδερμίδα μας είναι ξηρή, το λιπαντικό μπορεί να ενισχύσει την άνεση και την ευχαρίστηση.

Παρόλο που το προφυλακτικό με λιπαντικό μπορεί να είναι χρήσιμο, πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορεί να μην είναι πάντα επαρκές. Αν και μπορείς να ξεκινήσεις με αυτό, σύντομα θα αντιληφθείς ότι μπορεί να μην προσφέρει την ίδια αίσθηση.

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι υπάρχει μια πληθώρα ειδών λιπαντικών, καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Υπάρχουν λιπαντικά που βασίζονται κυρίως σε νερό και απορροφώνται εύκολα, λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη, υβριδικά λιπαντικά, φυτικής προέλευσης λιπαντικά και ακόμα και λιπαντικά με διάφορες γεύσεις. Καθένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία.

Ο μύθος ότι το λιπαντικό συνδέεται με στίγμα ή ντροπή, είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε. Το λιπαντικό είναι ένα φυσιολογικό εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία και την άνεση σεξουαλικών σχέσεων.

Αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι μύθοι δεν είναι βάσιμοι, μπορούμε να απολαύσουμε το λιπαντικό ως ένα εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει την ευχαρίστηση και την άνεση στο σεξ.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση