ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Barbie Botox: Το νέο viral beauty trend του Tik Tok

Το hashtag «Barbie Botox» έχει ήδη πάνω από 7 εκατομμύρια views στο TikTok.

Μαρία Καραμάνου

Είναι εμφανές πως το «Barbie Botox» έχει αναδυθεί ως η νέα "τάση" στον τομέα των μη χειρουργικών αισθητικών παρεμβάσεων. Παρά ταύτα, αυτό προκαλεί ανησυχία στους επαγγελματίες του χώρου.

Το "Barbie Botox" αφορά την ένεση 40 μονάδων νευροτοξίνης στους μύες του τραπέζιου, που είναι υπεύθυνοι για τη στήριξη του λαιμού. Αρχικά αυτή η διαδικασία ξεκίνησε ως μια ανακούφιση για καταπονημένους τραπεζοειδείς, με σκοπό να ανακουφίσει από ημικρανίες και αίσθημα πιεσμένου λαιμού. Τώρα, όμως, χρησιμοποιείται για αισθητικούς σκοπούς, προσανατολισμένους στη μείωση του μεγέθους των ώμων και στην αναζωογόνηση του λαιμού.

Η Isabelle Lux, μια δημιουργός περιεχομένου ηλικίας 32 ετών από το Palm Beach, μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία από τη διαδικασία με το CNN. Αναφέρει ότι νιώθοντας έντρομη, κάθισε σε μια καρέκλα, έτοιμη να υποβληθεί στη μια διαδικασία Barbie Botox. Ο σκοπός της ήταν να δώσει μια "αδυναμία" στους ώμους της προς το προσεχές γάμο της και ταυτόχρονα να ανακουφιστεί από πόνους που αισθανόταν στην περιοχή της πλάτης. Μοιράζεται πως διαρκώς σκεφτόταν, «Αν πάει καλά, θα ανυπομονήσω να το μοιραστώ. Αν πάει λάθος, πρέπει να ειδοποιήσω τον κόσμο. Ευτυχώς, όλα πήγαν ομαλά στη διαδικασία» όπως δήλωσε.

Το Barbie Botox έχει κερδίσει μεγάλη δημοφιλία στα κοινωνικά μέσα, με ένα ιδιαίτερο κοινό νεαρών ηλικιών. Αυτή η τάση έχει εξάψει το ενδιαφέρον, ιδίως ανάμεσα στους νεότερους χρήστες. Ωστόσο, η δρ. Παρίσα Αρτσάγια, μια εξειδικευμένη ιατρός σε κλινική αισθητικής ιατρικής στο Λονδίνο, εξέφρασε ανησυχία για αυτήν τη νέα "μόδα". Αναλύοντας το θέμα, η δρ. Αρτσάγια ανέφερε ότι όταν εφαρμόζεται ένεση με botox σε μύες, διακόπτεται η επικοινωνία με το νευρικό σύστημα. Στην πορεία, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία και ακόμα και παράλυση των μυών. Αυτή η διαδικασία μπορεί έμμεσα να προκαλέσει τη συρρίκνωση του μυικού ιστού.

Η δρ. Ατσάρια προειδοποίησε ότι εάν το Botox εφαρμοστεί λανθασμένα, δηλαδή αν δεν δοθεί η σωστή δόση ή γίνει με εσφαλμένο τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση. Επιπλέον, εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι η νευροτοξίνη μπορεί να αποδυναμώσει τη νευρική σύνδεση των μυών σε άλλα σημεία. Ειδικά αν αυτή η διαδικασία πραγματοποιηθεί γύρω από τον λαιμό, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις, καθώς μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα να διατηρούμε το κεφάλι μας ψηλά, όπως εξήγησε.

Το βίντεο που ανέβασε η Isabelle για την εμπειρία της με το Barbie Botox έχει συγκεντρώσει πάνω από 250.000 προβολές. Η ίδια υποστηρίζει ότι αυτή η ονομασία για τη διαδικασία προέκυψε από τη δημιουργία της.

«Η ιδέα πίσω από αυτό ήταν ότι με το Barbie Botox, δείχνεις πιο παρόμοια με την Barbie, και δεν το θεωρώ καθόλου αρνητικό. Η διαδικασία επιδιώκει να επιτύχει μια επιθυμητή εικόνα: επιμηκύνει τον λαιμό, μυκραίνει τους ώμους και δημιουργεί μια αρμονική και απαλή σιλουέτα, όταν πραγματοποιηθεί σωστά» δήλωσε η ίδια.

Μετά τη διαδικασία του Barbie Botox, της επεσήμαναν ότι για τουλάχιστον 72 ώρες θα έπρεπε να αποφύγει το μασάζ, την έντονη άσκηση και το σήκωμα βαριών αντικειμένων. Η ίδια εξομολογήθηκε ότι αισθανόταν αρκετά ανήσυχη, καθώς το Botox μόλις εισέρχεται στο σώμα, δεν μπορεί να ανατραπεί. Κατά την πρώτη εβδομάδα μετά τη διαδικασία, αντιμετώπιζε έντονο πόνο, ένταση και πιασίματα στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη.

Photo By @isabelle.lux_ On Instagram

Μετά από δύο μήνες, αναφέρει πως αισθάνεται "καλύτερα από ποτέ" και έχει ήδη σχεδιάσει να επαναλάβει τη διαδικασία τον χειμώνα. Ωστόσο, επισημαίνει ότι η απόφαση να κάνει Barbie Botox δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. Είναι σημαντικό να επισκεφθεί κάποιος έναν ιατρό. Αν δεν γίνει η διαδικασία στο σωστό μέρος, τότε, όπως ανέφερε, «ειλικρινά δεν αξίζει».

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση