ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Γιατί πάντα πέφτουμε πάνω σε «ακατάλληλους άντρες»

Οι λόγοι που δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από πάνω τους.

Μαρία Καραμάνου

Η εμπειρία του να κολλήσουμε σε μια σχέση που δεν μας εξυπηρετεί είναι συχνά μια πρόκληση που πολλοί έχουν βιώσει. Αυτή η συναισθηματική σύγχυση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι προσωπικές ανάγκες, οι φόβοι της μοναξιάς, ή ακόμα και η πίεση της κοινωνίας.

Συχνά, η αδυναμία να αντισταθούμε σε μια σχέση που γνωρίζουμε ότι δεν μας κάνει καλό μπορεί να οφείλεται σε συναισθηματικές συνήθειες ή σε έναν φόβο της αλλαγής. Ενώ αναγνωρίζουμε τα σημάδια ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, τείνουμε να αρνούμαστε την πραγματικότητα ή να ελπίζουμε ότι θα αλλάξει.

Συχνά, αυτή η κατάσταση οφείλεται και στην επένδυση χρόνου και συναισθημάτων που έχουμε ήδη καταναλώσει στη σχέση. Η νοσταλγία για το παρελθόν μπορεί να μας κρατήσει δεμένες, παρά τη σαφή αναγνώριση των προβλημάτων.

Στην πραγματικότητα, όμως, η αποδέσμευση από μια τοξική σχέση είναι συχνά αναγκαία για την προσωπική μας ευημερία. Η δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τα σημάδια που μας λένε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και να είμαστε έτοιμες να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή είναι σημαντική για την προσωπική μας ανάπτυξη και ευτυχία.

Ας δούμε όλα τα red flags που θα μας πείσουν ότι έχουμε κολλήσει με τον «ακατάλληλο άντρα»:

1.Η έλλειψη συνέπειας σε μια σχέση μπορεί να είναι ένα δείγμα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αν ο σύντροφός σας συνεχώς ακυρώνει ραντεβού ή δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις του, αυτό μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη δέσμευσης ή ακόμα και έλλειψη σεβασμού προς εσάς και τον χρόνο σας.

2.Εάν οι δικαιολογίες που δίνει για τη συμπεριφορά του φαίνονται αστείες ή αναξιόπιστες, αυτό μπορεί να δείχνει έλλειψη ανοιχτής επικοινωνίας και ειλικρίνειας στη σχέση. Η επικοινωνία είναι βασικό συστατικό για την υγιή σχέση, και όταν οι εξηγήσεις φαίνονται αστείες, μπορεί να υπονοούν προβλήματα εμπιστοσύνης.

3.Η αστάθεια στη συμπεριφορά του συντρόφου είναι ένα ακόμα πιθανό σημάδι προβλημάτων στη σχέση. Η αλλαγή από έντονη ερωτική συμπεριφορά σε ψυχρότητα μπορεί να δηλώνει ανασφάλεια, προβλήματα επικοινωνίας, ή ακόμα και ανεπίλυτα θέματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε ανοιχτά για τις αλλαγές αυτές και να εξερευνήσετε τα πιθανά αίτια.

4.Η αίσθηση ότι ο σύντροφος έχει μια «στρατιά» γυναικών πίσω του μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλειες και ανησυχίες. Είναι σημαντικό να είναι κανείς ανοιχτός για τις ανησυχίες του και να επικοινωνεί για τα όρια και τις προσδοκίες της σχέσης. Η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια είναι ουσιαστικές για μια υγιή σχέση, και αν οι ανησυχίες αυτές παραμένουν ανεπίλυτες, μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.

5.Όταν αντιλαμβάνεστε ότι ο σύντροφος κουβαλάει πολλά βάρη από το παρελθόν του, μπορεί να είναι προκλητικό και απαιτητικό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε υπεύθυνη για την ίδια του την ευτυχία ή την ανάρρωση. Ενώ η υποστήριξη είναι σημαντική σε μια σχέση, είναι εξίσου σημαντικό να τη ζητάτε και να τη λαμβάνετε με υγιή και ισορροπημένο τρόπο.

6.Η έλλειψη σχεδίων για το μέλλον μπορεί να δηλώνει έλλειψη σοβαρότητας ή δέσμευσης. Εάν ο σύντροφος σας αποφεύγει τη συζήτηση για το μέλλον ή δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε σχεδιασμό για κοινό μέλλον, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλειες για το πού πηγαίνει η σχέση.

7.Η έλλειψη επένδυσης στα ραντεβού μπορεί να δηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος ή σοβαρότητας στη σχέση. Η συνεργασία για τη δημιουργία αξέχαστων στιγμών και η προσπάθεια για κοινή διασκέδαση είναι σημαντικές για τη συνέχεια και την εμβάθυνση μιας σχέσης.

8.Όταν ο σύντροφος επιμένει ότι δεν είναι έτοιμος ή κατάλληλος για μια σχέση, αυτό μπορεί να δείχνει έλλειψη σοβαρότητας ή δέσμευσης. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε ανοικτά σχετικά με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες σας στη σχέση, και εάν οι απόψεις σας διαφέρουν σημαντικά, μπορεί να είναι σημάδι να εξετάσετε τη σχέση σας προσεκτικά.

9.Η αδιαφορία για τις ανάγκες και τα προβλήματα μας είναι ένας σοβαρός παράγοντας που υποδεικνύει έλλειψη αφοσίωσης και στήριξης στη σχέση. Η επικοινωνία και η αμοιβαία συμπαράσταση είναι βασικές για μια υγιή σχέση, και εάν ο σύντροφος αδιαφορεί επιδεικτικά, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Είναι σημαντικό να αξιολογείτε τη σχέση σας με βάση τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, και να είστε έτοιμη να πάρετε αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια υγιή και ικανοποιητική σχέση.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση