ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Τι γίνεται με τις μάσκες και τα αντισηπτικά στην Κύπρο;

Σε διαδικασία αναθεώρησης το πλαφόν στις τιμές για μάσκες και αντισηπτικά

Σε διαδικασία αναθεώρησης βρίσκεται το πλαφόν στις τιμές για τα αντισηπτικά και τις απλές χειρουργικές μάσκες, αφού η διεθνής ζήτηση φέρνει διαρκείς αναπροσαρμογές στις τιμές.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Αντώνης Ιωάννου, γενικότερα παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά όσον αφορά συγκεκριμένα αντισηπτικά και προστατευτικές μάσκες.

Όπως είπε, γίνονται έλεγχοι για τις τιμές με βάση το πλαφόν που έχει τεθεί και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις υπήρξε παραβίαση και ετοιμάστηκε επιστολή προς την Αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις προστατευτικές μάσκες, υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Ανέφερε ότι οι ελλείψεις σε αντισηπτικά και μάσκες οφείλονται εν μέρει και στις ανώτατες τιμές που έχουν καθοριστεί με το διάταγμα, αφού λόγω της διεθνούς ζήτησης η χονδρική τιμή των ειδών αυτών αλλάζει καθημερινά. Πολλές φορές, είπε, εισαγωγείς που πρέπει να αγοράζουν τα είδη αυτά σε αυξημένες χονδρικές τιμές από το εξωτερικό, δεν τα φέρνουν στην Κύπρο ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το πλαφόν.

Το Υπουργείο πρόσθεσε, βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης του πλαφόν, ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουν από την αγορά.

Σημειώνεται ότι από τις 18 Μαρτίου ισχύει με Διάταγμα του Υπουργού Υγείας ανώτατη τιμή πώλησης χονδρικής και λιανικής σε αντισηπτικά, μάσκες και θερμόμετρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση