ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Τι γίνεται με όσους έχουν άσθμα και τις μάσκες;

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα εάν νιώθουν άνετα

Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή άλλες πνευμονικές παθήσεις δεν θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου εάν τους δυσκολεύει να αναπνεύσουν, λένε οι ειδικοί.

Η βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τώρα τους ανθρώπους να φορούν μάσκα προσώπου εάν είναι έξω σε μέρη όπου είναι δύσκολο να υπάρξει δύο μέτρα απόσταση.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο κορωνοϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός, που σημαίνει ότι μολύνει τους ανθρώπους όταν εισπνέεται και προσκολλάται σε κύτταρα μέσα στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες.

Τα άτομα που έχουν άσθμα ή ασθένειες όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή κυστική ίνωση μπορεί να βρουν τις μάσκες ή τα καλύμματα προσώπου δύσκολα στην χρήση.

Οι μάσκες μπορούν να κάνουν πιο δύσκολη την άντληση αέρα στους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσουν άσθμα για ορισμένους ασθενείς και μπορεί επίσης να προκαλέσουν άγχος που αλλάζει τα αναπνευστικά πρότυπα των ανθρώπων.

Διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά εάν κολλήσουν τον ιό και ενδέχεται να είναι πιο πιθανό να τον εξαπλώσουν όταν είναι μολυσματικοί.

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα εάν νιώθουν άνετα, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους, αλλά να μην διακινδυνεύουν τη δική τους υγεία κατά τη διαδικασία.

Στην επίσημη καθοδήγησή του, το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου της Βρετανίας λέει: «Εάν μπορείτε, φορέστε ένα κάλυμμα προσώπου σε κλειστό χώρο όπου δεν είναι δυνατή η κοινωνική απόσταση και όπου θα έρθετε σε επαφή με άτομα που συνήθως δεν συναντάτε. Αυτό είναι πιο σημαντικό για μικρές περιόδους σε εσωτερικούς χώρους σε πολυσύχναστες περιοχές, για παράδειγμα, σε μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ορισμένα καταστήματα.»

Αλλά προσθέτει: «Τα καλύμματα προσώπου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά κάτω των 2 ετών ή από άτομα που ενδέχεται να δυσκολεύονται να τα διαχειριστούν σωστά. Για παράδειγμα, τα παιδιά πρωτοβάθμιας ηλικίας χωρίς βοήθεια ή εκείνα με αναπνευστικές παθήσεις».

Φορώντας μάσκα, λένε οι ειδικοί, μπορεί να δυσκολέψει την άντληση αέρα στους πνεύμονες και να επιδεινώσει τα συμπτώματα αυτών των καταστάσεων.

Με πληροφορίες από την Daily Mail

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση