ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ καρό μίντι φόρεμα και λευκά mules
 

Πώς να προστατεύσετε τα τατουάζ σας στην παραλία

Είτε πρόκειται για φρέσκα ή παλιά τατουάζ... αυτές τις συμβουλές πρέπει να τις γνωρίζετε

Ριάνα Στυλιανού

Το να απολαύσουμε τις ζεστές ακτίνες του ήλιου πάνω στο σώμα μας είναι κάτι που όλοι μας θέλουμε… αλλά ο ήλιος αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό τόσο των παλιών όσο και των καινούργιων τατουάζ. Εάν είστε λάτρεις των τατουάζ και έχετε αρκετά πάνω στο σώμα σας ή αποκτήσατε ένα πρόσφατα, τότε συνεχίστε το διάβασμα… γιατί πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα tips και συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεται εάν σκοπεύετε να περάσετε αυτό το weekend στην παραλία. 

Εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα
Εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα στα σημεία όπου έχετε τατουάζ, παλιά και καινούργια. Οι ακτίνες του ήλιου ελκύονται περισσότερο σε εκείνες τις περιοχές για τον λόγο του ότι το μελάνι των τατουάζ περιέχει ορισμένα μέταλλά που είναι πολύ “κολακευτικά” για τον ήλιο… οπόταν ο ψηλός δείκτης SPF είναι ζωτικής σημασίας.   

Εφαρμόστε ξανά και ξανά την αντηλιακή σας κρέμα  
Είναι απίστευτο πόσα πολλά άτομα πιστεύουν πως το να εφαρμόσουν μια φορά την αντηλιακή τους κρέμα είναι πανέτοιμοι και good to go! Το νερό, ο ιδρώτας, τα ρούχα και άλλοι πολλοί παράγοντες, κάνουν το αντηλιακό να διατηρηθεί λιγότερα πάνω στο δέρμα σας, οπόταν το να το εφαρμόζετε ξανά και ξανά είναι η μοναδική λύση για να προστατεύσετε τα τατουάζ σας. Ειδικοί συνιστούν την επανεφαρμογή κάθε 3 ώρες. 

Καλύψτε το
Σε περίπτωση που το τατουάζ σας είναι φρέσκο και δεν έχει επουλωθεί πλήρως, τότε καλά θα κάνετε να το καλύψετε με κάποιο ανοιχτόχρωμο και καθαρό ρούχο. Πέραν του να κάθεστε διαρκώς στη σκιά… οι ακτίνες του ήλιου είναι τόσο δυνατές μερικές φορές που επηρεάζουν την επιδερμίδα και κάτω από την σκιά. 

Αποφύγετε το νερό
Αποφύγετε το νερό της πισίνας αλλά και της θάλασσας γιατί υπάρχει ψηλός κίνδυνος μόλυνσης του δέρματος από διάφορα βακτήρια, που μπορεί στην συνέχεια να χειροτερέψει. Εάν η ζέστη είναι αφόρητη και χρειάζεστε να δροσιστείτε asap… τότε θα σας συνιστούσα να κάνετε το ντους του local bar τον καλύτερό σας φίλο. Πάρτε το ειδικό σαπουνάκι καθαρισμού για το τατουάζ σας και κάντε ντους όποτε νιώθετε πως η ζέστη κτυπάει ΄κόκκινο. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X