ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Πρωινή γυμναστική: Τι να τρως πριν απ' αυτήν

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν κάνετε γυμναστική το πρωί

Μαρία Σάββα

Αγωνίζεστε με το ερώτημα αν πρέπει να τρώτε πριν από την πρωινή προπόνηση; Η αλήθεια είναι ότι η διατροφή πριν από την άσκηση μπορεί να κάνει τη διαφορά στην απόδοσή σας και το γενικό σας ευεξία. Τα social media μπορεί να σας έχουν φέρει αντιμέτωπους με αμφιβολίες για την κατανάλωση υδατανθράκων πριν από την άσκηση, αλλά η επιστήμη λέει το δικό της λόγο.

Οι μύες σας χρησιμοποιούν τόσο αποθηκευμένη ενέργεια όσο και την ενέργεια που προέρχεται από την τροφή που καταναλώνετε πριν ή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Οι υδατάνθρακες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας, ειδικά για δραστηριότητες υψηλής έντασης. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε αυτά τα αποθέματα υδατανθράκων για να βελτιώσετε την απόδοσή σας και την αντοχή σας.

Για την καλύτερη προπόνηση, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή τροφή πριν από αυτήν. Ανάλογα με τον χρόνο που έχετε πριν ξεκινήσετε, υπάρχουν διάφορες επιλογές διατροφής που μπορείτε να εξετάσετε.

Αν έχετε περίπου 60-90 λεπτά πριν από την προπόνησή σας, μπορείτε να επιλέξετε να καταναλώσετε σπιτικά μάφιν μπανάνας και ξηρούς καρπούς, μικρή μερίδα βρώμης και φρούτων, ή μπάρες με ξηρούς καρπούς.

Αν έχετε λιγότερο από 60 λεπτά, μπορείτε να επιλέξετε μια μπανάνα με βούτυρο ξηρών καρπών, σπιτικό μάφιν, δημητριακά με γάλα, ή αποξηραμένα φρούτα με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών.

Ακόμα και αν έχετε λιγότερο από 15 λεπτά, μπορείτε να επιλέξετε να καταναλώσετε μια κουταλιά μέλι ή ένα φρούτο για γρήγορη ενέργεια.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, θυμηθείτε να πίνετε αρκετό νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και έτοιμοι για την προπόνησή σας. Συνδυάζοντας τη σωστή διατροφή με την άσκηση, μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του σώματός σας και να επιτύχετε τους στόχους σας με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση