ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

Οι κίνδυνοι ανάμειξης του αλκοόλ με την καλοκαιρινή ζέστη

Πώς να αποφύγετε την αφυδάτωση ενώ διασκεδάζετε στον ήλιο

Μαρία Σάββα

Κάθε φορά που βρίσκεστε έξω στη ζέστη για παρατεταμένες περιόδους, όπως μια μέρα στην παραλία, κινδυνεύετε να αφυδατωθείτε. Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει μόνο αυτόν τον κίνδυνο.

Πρώτα απ 'όλα, η κατανάλωση μπύρας, ποτού και κρασιού μειώνει την απελευθέρωση μιας αντιδιουρητικής ορμόνης (ADH) που ονομάζεται βαζοπρεσίνη. Αυτή η ADH λειτουργεί με τα νεφρά σας για να διατηρεί ισορροπημένα τα υγρά του σώματός σας. Ταυτόχρονα, το αλκοόλ είναι διουρητικό, που σημαίνει περισσότερη ούρηση και απώλεια υγρών. (Στην πραγματικότητα, αυτός ο παράγοντας μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση ακόμη και χωρίς τη ζέστη).

Μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι τα αλκοολούχα ποτά ισούνται με την ενυδάτωση επειδή είναι υγρό. Εάν πίνετε πολλή μπύρα ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό, μπορεί να νιώθετε ότι καταναλώνετε πολλά υγρά και παραμένετε ενυδατωμένοι, αλλά το αλκοόλ το αντισταθμίζει λόγω του παράγοντα αφυδάτωσης.

Το ίδιο για την κατανάλωση μικτών ποτών που περιέχουν κόλα, τόνικ, χυμό ή άλλο υγρό. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να παραμένετε ενυδατωμένοι επειδή πέφτουν πιο ομαλά από το να πίνετε οινοπνευματώδη ποτά στα βράχια, αλλά το αλκοόλ εξακολουθεί να σας αφυδατώνει.

Λοιπόν, αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε προβλήματα αφυδάτωσης όταν πίνετε το αγαπημένο σας ποτό δίπλα στην πισίνα είναι:

Για να αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης του αλκοόλ, πίνετε 300 ml νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό. Επιβραδύνει την πρόσληψη αλκοόλ, σας κρατά ενυδατωμένους και μπορεί να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις του hangover.

Αντ 'αυτού, κρατήστε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό για να μπορείτε να πιείτε γουλιές ανάμεσα σε μπίρες ή μαργαρίτες και να το ξαναγεμίζετε καθώς περνά η μέρα. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε μπουκάλια νερού 500ml και να τα εναλλάξετε με τα αλκοολούχα ποτά σας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση