ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο απλή

Αισθάνεσαι πως οι μέρες σου είναι περίπλοκες; Να τι να κάνεις για να το αλλάξεις

newsroom must

Οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε πως οι με΄ρες μας είναι περίπλοκες και πως ό,τι και αν κάνουμε δεν μπορούμε να τα προλάβουμε όλα. Αν και σίγουρα αυτό είναι λογικό και λίγο-πολύ όλοι αισθανόμαστε το ίδιο, όπως είναι γνωστό το μυστικό για να είμαστε καλά είναι η λιτότητα και η απλοποίηση της καθημερινότητάς μας. Δείτε στην συνέχεια τέσσερις συμβουλές που είναι καλό να ακολουθήσετε προκειμένου να βιώσετε μερικές χαλαρές στιγμές, χωρίς να κατακλύζεστε από το άγχος.

1.Ρύθμισε την αυτοπειθαρχία σου
Κάποιες φορές αδυνατούμε να ελέγξουμε τα νεύρα μας είτε εξαιτίας της πίεσης της καθημερινότητας είτε εξαιτίας περιβαλλοντολογικών συνθήκων. Σημαντικό βήμα της διαδικασίας αυτής είναι η ρύθμιση των αρνητικών μας αντιδράσεων σε καθημερινές προκλήσεις αλλά και η μείωση τους. Για παράδειγμα, αν μας ενοχλεί ο θόρυβος στο γραφείο, δεν χρειάζεται να θυμώνουμε ή να αυξάνουμε και εμείς με την σειρά μας τον τόνο της φωνής μας. Ενημερώνουμε, απλώς, τους συναδέλφους μας και αν είναι δυνατό, φοράμε ακουστικά που μειώνουν τον ήχο.

2.Απόρριψη των λανθασμένων πεποιθήσεων
Η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντική κυρίως στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Αν και είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες μας, πρέπει να μην επιτρέπουμε να μάς κυριεύουν. Για παράδειγμα αν κάποιος πιστεύει ότι δεν είναι ικανός στην εργασία του, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν ισχύει, στο τέλος η πεποίθηση του αυτή θα γίνει αληθινή.

3. Σκέψου λιγότερα, κάνε περισσότερα
Η «σκέψη τρώει τον αφέντη» λέει μια παροιμία. Είναι καλό να εμπεδώσουμε πως δεν ελέγχουμε τα πάντα και ειδικά με την σκέψη μας. Άδραξε την μέρα με μικρές πράξεις που στο τέλος γίνονται μεγάλες. Δεν χρειάζεται να επιλύσουμε τα πάντα αμέσως, η διαδικασία αυτή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και θα μας στρεσάρει, ένα βήμα την φορά είναι αρκετό.

4. Δεν χρειάζεται όλα να είναι τέλεια στο σπίτι
Τι και αν υπάρχουν λερωμένα ρούχα ή πιάτα, τι και αν παραγγείλαμε από έξω δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να ζούμε σε τέλεια σπίτια, τακτοποιημένα καθημερινά με κόστος την χαλάρωση και ξεκούραση μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

photo by Pexels

Γιατί δεν χάνω βάρος;

Πολύς κόσμος, ενώ προσέχει τη διατροφή του και ασκείται, παρατηρεί ότι δεν επιτυγχάνει απώλεια ...
Μαρία Σάββα
 |  HEALTH
photo by Pexels

3 DIY μάσκες για ακμή

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές της φυσικές μάσκες προσώπου για την καταπολέμηση ακμής
Μαρία Σάββα
 |  HEALTH
photo by Pexels

5 ιδέες για vegan πρωινό

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε ...
 |  HEALTH
Photo on Pexels

Η εποχή των... λωτοφάγων

Και μόνο στο άκουσμά του ταξιδεύουμε στις μυθικές περιοχές της παιδικής μας ονειροπόλησης. ...
 |  HEALTH
Photo by pexels

Ύπνος και διατροφή

Ποιες τροφες πρεπει να αποφεύγουμε το βραδυ και ποιες βοηθανε για... Ονειρα γλυκα
 |  HEALTH