ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Καφές: Ο λόγοι που κάνει καλό στις γυναίκες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν λατρεύετε τον καφέ

Μαρία Σάββα

Είτε πίνετε ένα ποτήρι καφέ ενώ πηγαίνετε προς τη δουλειά, είτε αναζητάτε τον τέλειο καφέ μετά την προπόνηση, η καθημερινή σας ρουτίνα δεν φαίνεται πλήρης χωρίς το αγαπημένο σας ρόφημα. Αντιπροσωπεύει περισσότερο από ένα απλό ποτό, αντιπροσωπεύει στιγμές χαλάρωσης αλλά και ενέργειας . Αλλά, είναι πραγματικά καλό για εσάς να καταναλώνετε καφές;

Τα νέα είναι ευχάριστα. Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο καφές μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από ό,τι πιθανώς να φανταζόσασταν. Το καλό είναι ότι ο καφές περιέχει ουσίες που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία από πολλές καταστάσεις, εκ των οποίων η νόσος του Alzheimer είναι μια από αυτές.

Το κύριο συστατικό το οποίο μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τον καφέ είναι η καφεΐνη. Ωστόσο, ο καφές δεν περιορίζεται μόνο σε αυτήν. Περιλαμβάνει επίσης αντιοξειδωτικά και άλλες ενεργές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να προστατεύσουν από διάφορες ασθένειες.

Photo by Pexels

Πώς ο καφές μπορεί θετικά να επηρεάσει την υγεία σας;

Πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας

Η κατανάλωση ενός έως δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας, ενισχύοντας την ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αρκετό αίμα στο σώμα.

Μειωμένος κίνδυνος Πάρκινσον

Η καφεΐνη δεν συνδέεται μόνο με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον, αλλά επίσης μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που ήδη πάσχουν από αυτήν την πάθηση να ελέγχουν καλύτερα τις κινήσεις τους.

Προστασία του συκωτιού

Και ο κανονικός και ο decaf καφές φαίνεται να προστατεύουν το συκώτι. Εκείνοι που πίνουν καφέ έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρούν φυσιολογικά επίπεδα ηπατικών ενζύμων.

Μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου

Γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Η καφεΐνη μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία από την ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ, ιδίως σε γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω που καταναλώνουν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Μειωμένος κίνδυνος εγκεφαλικού

Για τις γυναίκες, η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού, μια από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου στις γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση