ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Τα 3 shots που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας

Πως να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας σύμφωνα με τους διατροφολόγους.

Μαρία Καραμάνου

Η έναρξη της ημέρας είναι κρίσιμη για τη δημιουργία μιας θετικής και υγιούς ρουτίνας. Είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε σωστές συνήθειες που θα υποστηρίξουν την ευεξία μας και θα διαμορφώσουν θετικά την υπόλοιπη ημέρα. Ένας σημαντικός παράγοντας για αυτό είναι η διατροφή μας.

Ένα ισορροπημένο πρωινό αποτελεί κλειδί για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Συμπεριλαμβάνοντας τρόφιμα όπως πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά μπορούμε να ενισχύσουμε την αντοχή και την ψυχική μας κατάσταση.

Επιπλέον, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Για παράδειγμα, η λήψη βιταμινών και μετάλλων, όπως του σιδήρου και της βιταμίνης D, μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Επιπλέον, η σημασία της ενυδάτωσης δεν πρέπει να παραγνωριστεί. Πίνοντας αρκετό νερό το πρωί, είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας. Συνολικά, η καθιέρωση υγιεινών συνηθειών το πρωί, συνδυασμένη με μια ισορροπημένη διατροφή και την ανάληψη κατάλληλων συμπληρωμάτων, μπορεί να θέσει τις βάσεις για μια επιτυχημένη και υγιή ημέρα.

Η ενσωμάτωση wellness shots στην καθημερινότητα μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι. Εδώ είναι τρία απλά και ευεργετικά wellness shots που μπορείτε να περιλαμβάνετε στη ρουτίνα σας:

1. Matcha:

- Προέλευση και Σύνθεση: Πρόκειται για ιαπωνικό πράσινο τσάι που έχει αλεθεί σε μορφή σκόνης.

- Οφέλη:
- Υψηλή σειρά αντιοξειδωτικών: Η matcha περιέχει υψηλές ποσότητες κατευθείαν από το φύλλο του τσαγιού.
- Ενίσχυση ενέργειας και συγκέντρωσης: Περιέχει καφεΐνη και αμινοξέα L-theanine που μπορεί να προσφέρουν σταθερή ενέργεια χωρίς την παρενέργεια της νευρικότητας.

2. Τζίντζερ με λεμόνι:

- Οφέλη:

- Αντιφλεγμονώδη Ιδιότητες: Το τζίντζερ περιέχει ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής.
- Ενίσχυση του Πεπτικού Συστήματος: Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για να βελτιώσει την πέψη και να αντιμετωπίσει προβλήματα ναυτίας.

- Οφέλη λεμονιού:
- Πλούσιο σε βιταμίνη C: Το λεμόνι περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του λεμονιού μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

3. Μηλόξυδο:

- Οφέλη:

- Διατηρεί την ισορροπία του pH: Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας pH στο σώμα.

- Bοηθά στην απώλεια βάρους: Υπάρχουν κάποιες έρευνες που υποδεικνύουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Αυτά τα συστατικά συνδυάζονται για να προσφέρουν τρία wellness shot με αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, και ενισχυτικά οφέλη για την υγεία.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση