ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Η νέα δίαιτα των σταρ υπόσχεται...

....να πέσεις άμεσα ένα νούμερο στα ρούχα σου, να ενισχύσεις την υγεία του οργανισμού σου και να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες για πάντα.

Jennifer Lopez, Jennifer Anniston και Gwyneth Paltrow, έχουν δηλώσει πολλές φορές πως η αψεγάδιαστη σιλουέτα τους οφείλεται σε αυτή τη δίαιτα, την οποία ακολουθείς μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα ενώ τις υπόλοιπες πέντε,  οι κανόνες χαλαρώνουν.  Ο λόγος για την δίαιτα των σταρ, με το όνομα«5:2», που σύμφωνα με τον –«εφευρέτη» της- Δρ. Μόσλι, και όπως καταγράφεται στο βιβλίο “The Alternate Day Diet”, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ικανή να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και πέντε κιλά σε 14 ημέρες.

Αυτή η δίαιτα είναι όντως τόσο αποτελεσματική;

Η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.)) Έλενα Τρουλλίδου μας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη δίαιτα 5:2.  

Πέντε μέρες της εβδομάδας μπορεί κανείς να τρώει ό,τι θέλει, ενώ οι υπόλοιπες δύο είναι ημέρες νηστείας, κατά τις οποίες περιορίζεται πολύ η ποσότητα του φαγητού και θερμίδων (έως 600 θερμίδες για τους άνδρες και έως 500 θερμίδες για τις γυναίκες). Οι δύο μέρες της απόλυτης δίαιτας δεν πρέπει να είναι συνεχόμενες.

Το πως θα μοιράσεις τις 600 θερμίδες μέσα στην ημέρα, είναι καθαρά δική σου επιλογή. Στις ελεύθερες ημέρες, επειδή το στομάχι σου θα είναι πιο μαζεμένο από τις 2 ημέρες νηστείας, λογικά πάντα, θα τρως χωρίς ακρότητες. Αυτό που προτείνεται είναι να ακολουθείς μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Η δίαιτα αυτή υπόσχεται να πέσεις άμεσα ένα νούμερο στα ρούχα σου, να ενισχύσεις την υγεία του οργανισμού σου και να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες για πάντα.

Ποια τα αρνητικά της;

Μια τέτοια διατροφή είναι εύκολο να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη με εμφάνιση δυσκοιλιότητας και συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Υπάρχει ο κίνδυνος βουλιμίας αφού από την στέρηση των 2 ημερών περνάς στην πλήρη ελευθερία των 5 ημερών. Για το λόγο αυτό, οι 2 ημέρες νηστείας δεν πρέπει να είναι συνεχόμενες.

Τα αποτελέσματα της δίαιτας διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν έχεις μάθει να κάνεις νηστεία (θρησκευτική ή μη) στη ζωή σου, θα δεις αποτελέσματα μεγαλύτερα στη ζυγαριά και σε πόντους.

Αν συνδυάσεις την 5:2 (όπως και κάθε δίαιτα) με σωστή άσκηση, θα χάσεις κιλά.Αν τις 5 ημέρες χαλάρωσης, δεν ενδώσεις σε όλες τις λιγούρες, τσιμπολογήματα και υπερθερμιδικά σνακ, τότε θα έχεις μεγαλύτερη απώλεια κιλών.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH