ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Δερμάτινο μαύρο παντελόνι, λευκό T-shirt, leather puffer jacket και sneakers
 

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό καθημερινά

Η χρήση αντηλιακού είναι από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά για να προστατεύσετε το δέρμα σας

Ζωή Τουτουντζίδου

Η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι ιδιαιτέρως λεπτή και ευαίσθητη και χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα γιατί είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί ξηρότητα αλλά και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να την ενυδατώνουμε με τα κατάλληλα προϊόντα και να χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα καθημερινά. Ναι, σωστά διάβασες, καθημερινά ακόμα και τον χειμώνα.

Η χρήση αντηλιακού είναι από τα πρώτα και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε καθημερινά για να προστατεύσετε το δέρμα σας, για τους εξής λόγους.

photo by @Cheyenne Doig on Unsplash

1. Προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου
Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπονται από τον ήλιο. UVA (υπεριώδης ακτινοβολία) και UVB. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και η έντασή τους ποικίλλει από καλοκαίρι σε χειμώνα. Οι ακτίνες UVA έχουν την ίδια ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή του χειμώνα και είναι ικανές να προκαλέσουν γήρανση μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

2. Ακόμη και με συννεφιά οι ακτίνες του ηλίου μας επηρεάζουν
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, έως και το 80 τοις εκατό των ακτινών UV του ήλιου μπορεί να περάσει από σύννεφα και να βλάψει το δέρμα μας.

3. Αποφυγή των κηλίδων
Το αντηλιακό πέραν από το ότι προστατεύει το δέρμα του προσώπου μας, βοηθάει και στην αποφυγή των μαύρων κηλίδων και άλλων αποχρωματισμών του δέρματος καθώς και στην μείωση της εμφάνισης των ερυθρών φλεβών του προσώπου. Οι μαύρες κηλίδες είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν, ανεξαρτήτως θεραπείας, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου.

4. Πρόληψη του καρκίνου του δέρματος
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος λόγος, η αντηλιακή κρέμα βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Φροντίστε την υγεία σας, αφιερώνοντας μόνο ένα λεπτό για την εφαρμογή της κρέμας, καθώς προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτινοβολίες που προκαλούν αλλοίωση των κυττάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση