ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, πουκάμισο και mules
 

Είμαστε δυνατοί, θα νικήσουμε τον κορωνοϊό

Τέσσερις επαγγελματίες υγείας μιλούν στην ''Κ'' για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή τους να κερδίσουν το στοίχημα εναντίον της πανδημίας

Η ψυχική δύναμη και η αποφασιστικότητα είναι οπωσδήποτε ισχυρά όπλα ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, ο οποίος δρα κρυφίως και ύπουλα, και ένας τέτοιος είναι και ο νέος κορωνοϊός. Η «Κ» μίλησε με τέσσερις επαγγελματίες υγείας,οι οποίοι καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεών τους, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να αντεπεξέλθει στις δύσκολες μέρες. Οι βασικοί πυλώνες του, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και περιγράφουν στην «Κ»πώς έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους και εκφράζουν την ετοιμότητά τους να κερδίσουν τη μεγάλη μάχη.

Πέραν από τις ιατρικές δυσκολίες, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να αντιμετωπίζονται ολοένα και καλύτερα, υπάρχουν και οι βαθιά ανθρώπινες στιγμές, που οι επαγγελματίες υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους, μετά από πολύωρες βάρδιες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Δεν χωράει ο φόβος στο ωράριο εργασίας τους, παρά μόνο η δέσμευση για ολοκληρωτικό δόσιμο σε αυτό που έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν.

Όπως εξηγούν οι τέσσερις επαγγελματίες υγείας όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αισθάνονται προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα ακολουθήσει και παράλληλα προσπαθούν να καθησυχάζουν και το υπόλοιπο προσωπικό, όπως το προσωπικό καθαριότητας. Είναι όλοι τους αποφασισμένοι να κερδίσουν το στοίχημα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία με όπλο τους την πίστη ότι αυτό που κάνουν δεν είναι απλώς καθήκον, αλλά χρέος. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννου Λύτρα στην έντυπη έκδοση της «Κ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X