ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Δίαιτα κοτόπουλου: Γιατί θεωρείται επικίνδυνη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα διατροφική τάση

Μαρία Σάββα

Κατά την αναζήτηση μιας δίαιτας για απώλεια βάρους, μπορεί να σας έρθει στο μυαλό η "δίαιτα με κοτόπουλο", μια επιλογή που υπόσχεται γρήγορα και αποτελεσματικά αποτελέσματα. Παρακάτω, θα εξετάσουμε περαιτέρω από πού προέρχεται αυτή η δίαιτα και εάν μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα με κοτόπουλο; Συνήθως, αυτή η δίαιτα περιλαμβάνει κυρίως κοτόπουλο, ενώ μερικές φορές μπορεί να περιλαμβάνει επίσης μη αμυλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο.

Είναι δυνατόν να χάσετε βάρος με αυτή τη δίαιτα; Ναι, είναι πιθανό να χάσετε βάρος, αλλά αυτή η απώλεια βάρους μπορεί να μην είναι βιώσιμη και να επιστρέψετε το βάρος που χάσατε μόλις επανέλθετε στην κανονική σας διατροφή. Μια δίαιτα που περιλαμβάνει μόνο κοτόπουλο μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία σας, καθώς δεν παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για έναν υγιή οργανισμό.

Εδώ είναι μερικά από τα μειονεκτήματα μιας δίαιτας μόνο με κοτόπουλο:

1.Δεν είναι βιώσιμη: Μια δίαιτα μόνο με κοτόπουλο δεν είναι κάτι που μπορείτε να διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, και συνεπώς δεν είναι μια βιώσιμη λύση για την απώλεια βάρους.

2.Ενδέχεται να αναπτύξετε διατροφικές ελλείψεις: Η κατανάλωση μόνο κοτόπουλου μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες Β και C, καθώς και το μαγνήσιο και οι φυτικές ίνες.

3.Μπορεί να εξαντλήσει την ενέργειά σας: Η δίαιτα με κοτόπουλο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας και αίσθημα κόπωσης λόγω της έλλειψης γλυκόζης, η οποία είναι απαραίτητη για την ενέργεια του εγκεφάλου και των μυών.

4.Μπορεί να προκαλέσει πολλά άλλα προβλήματα υγείας: Χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να προκληθούν προβλήματα όπως η αδυναμία, ο σκορβούτος, και ο κίνδυνος για καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.

Συνολικά, η δίαιτα με κοτόπουλο δεν είναι μια συνιστώμενη επιλογή για απώλεια βάρους ή για τη γενική υγεία. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφών και να συμβουλευτείτε έναν ειδικό διατροφολόγο ή γιατρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση