ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Λεμόνια: Πώς να τα αποθηκεύσεις για να τα διατηρήσεις ζουμερά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποθήκευση των λεμονιών

Μαρία Σάββα

Τα λεμόνια, με το φρέσκο, ζουμερό και αρωματικό τους προφίλ, αποτελούν πολύτιμο συστατικό στην κουζίνα μας. Χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές δημιουργίες, προσδίδοντας αναζωογονητική γεύση και άρωμα. Πέραν της γαστρονομίας, τα λεμόνια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες C και B, καθώς και διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες.

Όταν έχουμε πολλά λεμόνια και θέλουμε να τα διατηρήσουμε ολόκληρα, υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Μια από αυτές περιλαμβάνει τη χρήση αλατιού. Τα λεμόνια μπορούν να επεξεργαστούνται με αλάτι, προσφέροντας έναν νόστιμο και αρωματικό τρόπο να διατηρηθούν. Μετά από αυτήν τη διαδικασία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μαγειρευτά, σάλτσες, ή ακόμη και σε σαλάτες.

Αντίστοιχα, ένα εναλλακτικό μέθοδο για τη διατήρηση των λεμονιών είναι η κατάψυξη τους ολόκληρων σε σακούλες τροφίμων. Αυτό το κόλπο μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και τη ζουμερότητά τους για 3-4 μήνες. Όταν χρειαστούμε ένα, απλά το βυθίζουμε σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.

Για εκείνα τα λεμόνια που θέλουμε να διατηρήσουμε χωρίς τη φλούδα, υπάρχουν επίσης εναλλακτικές λύσεις. Μπορούμε να τα καταψύξουμε σε φέτες ή κομμάτια, ή ακόμη και να εκχυλίσουμε τον χυμό τους και να τον παγώσουμε. Έτσι, διατηρούνται φρέσκα και έτοιμα για χρήση για 2-3 μήνες.

Όσον αφορά τη διατήρηση των λεμονιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η εσωτερική υγρασία των εσπεριδοειδών πρέπει να διατηρείται. Για αυτόν τον λόγο, μπορούμε να τα αφήσουμε σε ένα μπολ γεμάτο νερό για τρεις μήνες στο ψυγείο ή ακόμη και να τα τυλίξουμε ξεχωριστά σε μεμβράνη και να τα τοποθετήσουμε στο συρτάρι λαχανικών.

Τέλος, η αποθήκευση των λεμονιών εκτός ψυγείου είναι εφικτή, αρκεί να επιλέξουμε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος μακριά από πηγές θερμότητας και άμεσο φως. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούνται φρέσκα και ζουμερά για 7-10 ημέρες. Το καλοκαίρι, ωστόσο, η αποθήκευση τους εκτός ψυγείου απαιτεί προσοχή για να αποφευχθεί η μούχλα ή η ξήρανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση