ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Βραδινό σεξ σημαίνει καλύτερη ποιότητα ύπνου;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ζωή Τουτουντζίδου

Βραδινό σεξ σημαίνει καλύτερη ποιότητα ύπνου καθώς λειτουργεί ως φάρμακο για την αϋπνία. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, δύο στους τρεις συμμετέχοντες παρατήρησαν καλύτερη ποιότητα ύπνου μετά την συνεύρεση με τον σύντροφο τους. Αυτό συμβαίνει λόγο της αύξησης της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται κατά το σεξ και λειτουργεί ως ηρεμιστικό.

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη», αναφέρει ένας εκ των ερευνητών σε δημοσίευμα του. Η ορμόνη αυτή βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου και γενικότερα στην χαλάρωση, όπου σύμφωνα με τον Dr. Michele LaStella «Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα».

Ο ίδιος μάλιστα συστήνει όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως ηλικιών να προτιμούν το σεξ από το να ασχολούνται με το κινητό τους πριν κοιμηθούν καθώς είναι μια συνήθεια που όλο και περισσότεροι τείνουν να εντάσσουν στην καθημερινότητα τους και συμβάλει αρνητικά τόσο στη ποιότητα του ύπνου όσο και τη ψυχική υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση