ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Αυτό το μηχάνημα γυμναστικής θα ενεργοποιήσει όλους σας τους μύες

3 οφέλη που προσφέρει το stair climber

Ριάνα Στυλιανού

Το μηχάνημα γυμναστικής stair climber, αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο για μια συνολική προπόνηση και έχει πολλά οφέλη εάν αυτό χρησιμοποιηθεί κατάλληλα. Φυσικά, αυτό το μηχάνημα γυμναστικής δεν κάνει για όλους, εφόσον η κίνηση μπορεί να είναι πιο οδυνηρή από ότι χρήσιμη για άτομα με αρθρίτιδα του γόνατος ή του ισχίου.

Βεβαιωθείτε ότι στέκεστε ευθεία, μην κλίνετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, για τον λόγο του ότι η κλίση, όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης, αλλά ίσως προκαλέσει επιπτώσεις και στην πλάτη σας.

Στα αρχικά στάδια είναι εντάξει να κρατάτε στις ράγες για ισορροπία, αλλά δεν θέλετε να ακουμπάτε συνέχεια στις υποστηρίξεις για να μπορείτε να τονώσετε και τα χέρια αλλά και τον κορμό σας. 

1. Η αναρρίχηση σκαλοπατιών ενεργοποιεί όλους τους μύες του σώματος
Λόγω της μεγάλης κίνησης που είστε αναγκασμένοι να κάνετε, γυμνάζετε ταυτόχρονα πολλούς μύες μαζί. Τόσο στο κάτω μέρος αλλά και στο πάνω μέρος του σώματος. Αυτή η άσκηση είναι τέλεια ένα θέλετε να χάσετε βάρος αλλά κα να τονώσετε τους μύες σας.

2. Είναι εύκολο στις αρθρώσεις
Σε σύγκριση με άλλες cardio ασκήσεις όπως τρέξιμο, HIIT ή προπόνηση με άλματα, η αναρρίχηση στα σκαλοπάτια θεωρείται σχετικά χαμηλού αντίκτυπου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ασκεί τόση δύναμη στους αστραγάλους, τα γόνατα και τους γοφούς σας, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να παραμείνουν υγιείς με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι μεγαλύτεροι ή αναρρώνουν από κάποιο τραυματισμό. Εάν νιώσετε κάποιο πόνο στα γόνατα κατά τη διάρκεια της άσκησης, συμβουλευτείτε κάποιον γυμναστή για να σας βοηθήσει στην ορθή εκτέλεση αυτού του μηχανήματος.

3. Ωφελεί τα οστά σας
Το stair climber μπορεί να βοηθήσει τα οστά σας να παραμείνουν δυνατά χωρίς να ασκήσει υπερβολική πίεση σε αυτά, στις αρθρώσεις σας ή στον συνδετικό σας ιστό για τον λόγο του ότι εξακολουθεί να είναι μια άσκηση με βάρη σε αντίθεση, ας πούμε με το κολύμπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
stair climber  |  γυμναστική  |  υγεία  |  health  |  gym  |  beauty  | 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση