ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: denim skirt, πουκάμισο και μπότες western
 

Αυτή η άσκηση ζωγραφικής υπόσχεται ότι θα μάς αλλάξει την ζωή

Πώς η ζωγραφική θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας

Ζωή Τουτουντζίδου

Πολλοί από εμάς σίγουρα έχουμε «πιάσει» τον εαυτό μας να δυσκολεύεται κατά καιρούς σε αρκετά πράγματα που πιθανόν να επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία και γενικότερα την διάθεση μας.

Σε παλιότερο θέμα αναλύσαμε τις ευεργετικές ιδιότητες της γραφής ως μέσο έκφρασης και χαλάρωσης. Πέραν από την γραφή, εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανύψωση της ψυχική μας διάθεσης έχει και η ζωγραφική τέχνη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που σε προβληματίζει και να το παρουσιάσεις στο χαρτί, σύμφωνα πάντα με την δική σου οπτική ματιά. Σε αυτή την άσκηση δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, το πως αντιλαμβανόμαστε ένα πρόβλημα βασίζεται στα προσωπικά βιώματα και την αντίληψη που έχουμε σε αυτά.

Η ιδέα πίσω από αυτή την άσκηση εμπνέεται από το βιβλίο «Drawing on the Right Side of the Brain» της Betty Edwards το οποίο υπόσχεται να σε μάθει πώς να αξιοποιείς 100% των γνωστικών δυνατοτήτων σου.

Ουσιαστικά, η άσκηση αυτή σε βοηθάει να δεις με πιο «ρεαλιστική» ματιά ένα πρόβλημα και να αντιληφθείς την ακριβή αιτία του. Η αναγνώριση του προβλήματος αποτελεί πάντα το πρώτο βήμα για την επίλυση του.

Σε αυτό το σχετικό βίντεο παρουσιάζεται εξ ολοκλήρου ο τρόπος εφαρμογής της διαδικασίας και αναλύονται εκτενέστερα τα οφέλη της. 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση