ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Νηστείες: Ποιο φυτικό γάλα έχει τις πιο λίγες θερμίδες

Αυτό είναι το γάλα που θα αντικαταστήσει το αγελαδινό κατά την διάρκεια της νηστείας

Μαρία Σάββα

Με την έναρξη των νηστειών, φυσικά και όλοι όσοι θα τις ακολουθήσουν πέρα από το κρέας, και σε μεριές περιπτώσεις το λάδι, είναι και τα γαλακτοκομικά μέσα στα οποία είναι όλα τα είδη ζωικού γάλακτος. Αν είσαι άτομο που θα νηστέψει αλλά θέλει να το κάνει σε συνδυασμό με ένα οργανωμένο calorie count τότε μάθε πιο κάτω το φυτικό γάλα που έχει τις πιο λίγες θερμίδες.

1.Almond milk

Το πρώτο φυτικό γάλα στην σειρά είναι του αμυγδάλου το οποίο παρασκευάζεται ανακατεύοντας αμύγδαλα και νερό και στη συνέχεια στραγγίζοντας το μείγμα. Το στραγγισμένο υγρό που μένει στο τέλος είναι το γάλα μάς. Αυτό είναι το νούμερο ένα φυτικό γάλα που περιέχει τις λιγότερες θερμίδες από οποιοδήποτε άλλο εναλλακτικό γάλα με μόλις 25 θερμίδες ανά ποτήρι και παραμένει μια καλή πηγή ασβεστίου.

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα υποκατάστατο γάλακτος για τα δημητριακά, τα smoothies ή τον καφέ σας, αλλά, σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως πηγή πρωτεΐνης.

2.Cashew milk

Το γάλα cashew είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το γάλα αμυγδάλου από κάθε άποψη. Η κύρια διαφορά μεταξύ του γάλακτος cashew και του γάλακτος αμυγδάλου είναι η γεύση. Tο Cashew milk έχει μια ελαφρώς πιο δυνατή, γήινη γεύση και είναι επίσης 25 θερμίδες ανά ποτήρι.

3.Coconut milk

Το γάλα καρύδας είναι πολύ παρόμοιο με το αγελαδινό, με αυτό να χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική. Έχει έντονη γεύση καρύδας και χωρίς όμως να έχει πρωτεΐνη. Αν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση γάλακτος χωρίς λακτόζη για σούπες, κάρυ ή μαγειρευτά, το γάλα καρύδας μπορεί να είναι μια καλή επιλογή και μετράει μόλις 45 θερμίδες το ποτήρι. 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Mushroom oil: Η νέα μας εμμονή

Το λάδι της Herbar, ενός brand με βάση το Βερολίνο, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH