ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει μια vegan δίαιτα

Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για το vegan diet με αφορμή την παγκόσμια μέρα βιγκανισμού

Μαρία Σάββα

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα βιγκανισμού, μαζέψαμε κάποια από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια δίαιτα που δεν περιέχει προϊόντα από ζώα, στον ανθρώπινο οργανισμό αν κάποιος αποφασίσει να την ακολουθήσει εξολοκλήρου.

Τα vegan τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

Μπορείτε να λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από μια υγιεινή, ισορροπημένη vegan διατροφή πλούσια σε ολικής αλέσεως τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αρκετές μελέτες έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι που τρώνε vegan τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνες A, C και E.

Η κατανάλωση vegan βοηθά στη μείωση του κινδύνου να πάθουμε καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση vegan φαγητού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για ασθένειες, καθώς τα φυτικά τρόφιμα είναι γεμάτα με φυτοχημικά - συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αντιοξειδωτικών που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι vegans είχαν υψηλότερες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών καροτενοειδών, υψηλότερη αναλογία ολικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και χαμηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών οξέων από τους μη vegans, τα οποία συνδέονται με θετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Μια 11ετής γερμανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 χορτοφάγοι άνδρες διαπίστωσε επίσης ότι τα ποσοστά καρκίνου τους ήταν λιγότερο από τα μισά από αυτά του γενικού κοινού.

Το vegan φαγητό μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας.

Είναι δεδομένο ότι το να ακολουθείς έναν συμπονετικό τρόπο ζωής που αποφεύγει να βλάπτεις τα ζώα θα σου δώσει μια πιο καθαρή συνείδηση και οι μελέτες δείχνουν ότι οι vegans μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο ευτυχισμένοι από τους κρεατοφάγους. Στην πραγματικότητα, οι vegans και οι χορτοφάγοι είχαν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ κατάθλιψης και στα προφίλ διάθεσης από εκείνους που έτρωγαν ψάρι και κρέας.

Η κατανάλωση vegan φαγητού μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα υγιές σωματικό βάρος.

Οι τροφές vegan τείνουν να είναι χαμηλότερες σε θερμίδες από αυτές που προέρχονται από ζώα, καθιστώντας ευκολότερο να επιτύχετε ένα υγιές σωματικό βάρος χωρίς να εστιάζετε ενεργά στην περικοπή θερμίδων. Τα περισσότερα vegan τρόφιμα περιέχουν σημαντικά λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τα ζωικά «προϊόντα» και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι vegans τείνουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από τους μη vegans.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση