ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

8 τρόποι για να πετύχετε τους στόχους σας

Όλοι έχουμε όνειρα, άλλοι μικρά κι άλλοι μεγαλύτερα και μακροπρόθεσμα, αλλά, συνήθως, κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε τα όνειρά μας με τους στόχους μας, χωρίς να περνάμε πρώτα από μια διαδικασία «οριστικοποίησης» αυτών που θέλουμε να πετύχουμε.

◗ Ορίστε τον στόχο σας: Σκεφτείτε αυτό που θέλετε να πετύχετε, είτε αυτό είναι κάτι μικρό είτε πολύ μεγαλύτερο, ορίζοντας έτσι αδρομερώς την κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε.

◗ Αφού ορίσετε γενικά τον στόχο σας, πρέπει στη συνέχεια να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για σας. Εάν ο στόχος που θέσατε είναι να είστε επιτυχημένοι, τότε καλό είναι να διαβάσετε και να σκεφτείτε αρκετά, σχετικά με την έννοια της επιτυχίας και τους τρόπους με τους οποίους αυτή επιτυγχάνεται.

◗ Η αιτία πίσω από τον στόχο: Είναι σημαντικό προτού ξεκινήσετε να καταστρώνετε τα σχέδιά σας, να αναρωτηθείτε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να υλοποιήσετε τον συγκεκριμένο στόχο στη δεδομένη στιγμή. Τι θα σημαίνει για σας η επίτευξή του, για ποιους λόγους οδηγηθήκατε σε μια συγκεκριμένη ανάγκη.

◗ «Είναι εφικτός;»: Το απαραίτητο βήμα προτού ξεκινήσετε τον σχεδιασμό σας είναι να εξετάσετε κατά πόσο έχετε θέσει έναν στόχο
που ανταποκρίνεται στις δυνατότητές σας. Έτσι, θα απαλλάξετε τον εαυτό σας από περιττές απογοητεύσεις και θα προχωρήσετε σε πιο ρεαλιστικές επιδιώξεις.

◗ Ιδεοθύελλα: Το επόμενο βήμα είναι να γράψετε κάτω καθαρά και οργανωμένα τις ιδέες που θα σάς βοηθήσουν να υλοποιήσετε κάθε στόχο. Δηλαδή, το ιδανικό μέλλον για σας, τις αξίες που θαυμάζετε στους άλλους, συνήθειες από τις οποίες θέλετε να απαλλαγείτε κ.τ.λ.

◗ Συγκεκριμένα βήματα: Είναι σημαντικό να καταστρώσετε βήματα που περιγράφουν με λεπτομέρεια πώς θα τα καταφέρετε. Ένας στόχος γενικός, όπως «θέλω να μάθω να παίζω κιθάρα» δεν θα σάς βοηθήσει και πολύ. Αντίθετα, «πρέπει να μειώσω τις εξόδους της Πέμπτης, για να συγκεντρώσω χρήματα για να αγοράσω σε δύο μήνες κιθάρα» θα σάς βοηθήσει να θέσετε σταθερά και γερά θεμέλια για την επίτευξη του στόχου σας.

◗ Αξιολογήστε τους στόχους σας: Στην προσπάθειά σας να ορίσετε στόχους για μια νέα περίοδο, θα προκύψουν πολύ περισσότεροι, έστω δευτερεύοντες στόχοι. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να θέσετε μια αξιολογική κλίμακα βάσει της οποίας θα κατατάξετε με σειρά προτεραιότητας όλα όσα επιθυμείτε να αλλάξετε στη ζωή σας. 

◗ Εξετάστε πιθανά εμπόδια: Από τη στιγμή που έχετε μπει στα βαθιά της διαδικασίας, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αναγνωρίσετε πιθανές καταστάσεις που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο σας. Μπορεί ο βασικός κανόνας της αισιοδοξίας να λέει ότι τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο όταν υπάρχει θέληση, ωστόσο είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας τις κακοτοπιές, ώστε να έχετε εναλλακτικές λύσεις όταν αυτές προκύψουν. 

◗ Για το τέλος...
Φανταστείτε τις αλλαγές που θα φέρει ο κάθε στόχος στη ζωή σας. Εάν είναι κάτι που πραγματικά σάς ενδιαφέρει, τότε είναι καιρός να σαλπάρετε για την καινούργια Ιθάκη σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
health  |  life  |  goals  |  life coaching  |  υγεία  |  σχέσεις  |  στόχοι  |  ζωή

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση