ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

5 τροφές για έξυπνο μαύρισμα

Εκτός από τον έρωτα, το μαύρισμα περνάει και αυτό από το στομάχι. Αν θέλετε να κάνετε boost τη διαδικασία μαυρίσματος σας προτείνουμε 5 τροφές οι οποίες θα συμβάλλουν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Σταύρη Φράγκου

Η προστασία από τον ήλιο δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τη χρήση αντηλιακών αλλά και τη σωστή διατροφή. Μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας έξυπνες λύσεις που αφορούν τη διατροφή και θα δημιουργήσουν τη βάση για ένα υπέροχα χρυσαφένιο μαύρισμα. Η κατάλληλη διατροφή μπορεί να συμβάλει στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών όπως βιταμίνες Α, C, E, λιπαρά οξέα αλλά και την ποσότητα νερού που περιέχει η κάθε μία. Επίσης, φροντίστε για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού εκτός από το νερό να πίνετε συχνά ροφήματα χωρίς ζάχαρη, όπως χυμούς και τσάι με μικρές γουλιές καθώς η δίψα είναι σοβαρός δείκτης αφυδάτωσης. Αρχίστε το μαύρισμα από το πιάτο σας εντάσσοντας τις πιο κάτω τροφές.

Φρούτα

Τα καλοκαιρινά φρούτα, όπως το καρπούζι, τα λαχανικά και οι χυμοί τους αποτελούν βασικά συστατικά ενυδάτωσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσφέρουν στον οργανισμό νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των δομών του δέρματος και την αποφυγή της αφυδάτωσης. Μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας βερίκοκα, τα οποία είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν στην ενίσχυση του μαυρίσματος αλλά και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος. Ο ανανάς είναι ένα ζουμερό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνη C και στην αντιφλεγμονώδη βρωμελαΐνη ενώ το μάνγκο είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Β6, και C, καθώς και διαιτητικών ινών. Ενυδατώνει τον οργανισμό με λίγες θερμίδες καθώς ένα μέτριο μάνγκο περιέχει μόλις 135 θερμίδες. Για περισσότερη ενυδάτωση μπορείτε να καταναλώσετε γκρέιπφρουτ ή αχλάδι. Τα δυο αυτά φρούτα αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο για όσους θέλουν να χάσουν βάρος με τα θρεπτικά συστατικά του γκρέιπφρουτ να μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης και να βοηθούν στη ρύθμιση της όρεξης. Όσο για το αχλάδι, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε υδατοδιαλυτές ίνες, συμβάλλει στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ροδάκινο και το νεκταρίνι είναι από τα πλουσιότερα σε νερό φρούτα, καθώς αποτελούνται κατά 89% από νερό και περιέχουν βιταμίνες C και Ε, αντιοξειδωτικά, διαιτητικές ίνες, καροτενοειδή και φλαβονοειδή και γι’ αυτό θεωρούνται πολύτιμα για την υγεία αλλά και την ομορφιά του δέρματος. Πολύτιμη τροφή για το δέρμα αποτελεί και το ακτινίδιο, το οποίο έχει 20% μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι -κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα- και πολύ λίγες θερμίδες, με ένα μεγάλο ακτινίδιο να είναι περίπου 60 θερμίδες.

Πράσινο τσάι

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού και το φασκόμηλο αντιδρούν στα αποτελέσματα της UV ακτινοβολίας στο δέρμα μας. Προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB, λόγω των αντιοξειδωτικού τους περιεχομένου ενώ προστατεύουν το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

Τυρί

Το τυρί περιέχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα και σάς βοηθάει να μαυρίσετε καλύτερα, δρώντας ταυτόχρονα προστατευτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Προτιμήστε τα λευκά τυριά, για τον λόγο ότι είναι πιο πλούσια σε σελήνιο από ό,τι τα κίτρινα.

Ντομάτα

Οι ντομάτες, τόσο οι ωμές όσο και οι μαγειρεμένες, έχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από το σώμα. Το λυκοπένιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου και συνάμα προστατεύει το δέρμα.

Καρότα

Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή β-καροτενίου, ενός φωτοπροστατευτικού συστατικού, το οποίο περιέχεται και στα περισσότερα αντηλιακά. Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το δέρμα και τα μάτια. Επιπλέον, τα φρούτα και λαχανικά που είναι κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλιά (π.χ. καρπούζι, φράουλες, λεμόνια, παπάγια κ.λπ.) αποτελούν άλλες καλές πηγές της βιταμίνης αυτής.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση