ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

5 λόγοι για να σταματήσετε να έχετε το κινητό σας δίπλα από το κρεβάτι

Μια συνήθεια που πρέπει να σταματήσουμε όσο είναι ακόμα νωρίς...

Ριάνα Στυλιανού

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως οι περισσότερε από εσάς, ξαπλώνετε δίπλα από το κινητό σας και το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν κοιμηθείτε είναι ασταμάτητο scrolling στα social media. Επίσης, είμαι ακόμα πιο σίγουρη, πως γνωρίζεται ότι αυτή η συνήθεια δεν κάνει καθόλου καλό στην υγεία σας... αλλά συνεχίζεται να την κάνετε no matter what.

Η ανεξέλεγκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών γενικότερα, προκαλούν διάφορα προβλήματα στον άνθρωπο, όπως για παράδειγμα στην όραση και τη συγκέντρωση, ακόμα και στην στάση του σώματος εάν βρισκόμαστε για πολύ ώρα μπροστά από έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, το να κοιτάζουμε το κινητό μας συνέχεια πριν πάμε για ύπνο, και είναι η τελευταία δραστηριότητα της ημέρας μας... αυτή η συνήθεια θα έχει και τις επιπτώσεις της.

Χάσιμο πολύτιμου χρόνου
Πρώτα απ’ όλα, σπαταλούμε χρόνο από τον ύπνο μας... το ένα βιντεάκι στο youtube γίνονται δύο και στη συνέχεια 10 χωρίς καν να το καταλάβουμε. Μετά ρίχνουμε και μια ματιά στο IG μας, όπως επίσης και στο Twitter και Facebook, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο από το 8ώρο που πρέπει να κοιμόμαστε.

Επενδύστε στην σχέση σας... όχι το κινητό σας
Το να κοιμάστε μαζί με τον σύντροφό σας αλλά είστε και οι δυο προσηλωμένοι στα smartphone σας... η σχέση θα καταλήξει να αλλοιώνεται και να χάσει τη ρομαντικότητά της. Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γενικότερα αλλοιωθεί με την συνεχή χρήση της τεχνολογίας... Τουλάχιστον το βράδυ πριν κοιμηθείτε, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο σύντροφό σας αντί το κινητό σας.

Περισσότερο διάβασμα
Επενδύστε το χρόνο σας στο διάβασμα ενός βιβλίου. Ο ποιοτικός αυτός χρόνος θα ωφελήσει το μυαλό σας, θα καθαρίσει τις σκέψεις σας και θα σας ταξιδέψει σε νέους κόσμους. Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό σας και να σταματήσετε να γράφετε σε greeklish μορφή.

Επενδύστε στο mindfulness
Παρά να περνάτε την ώρα σας στο κινητό σας πριν από τον ύπνο, επιλέξτε το διαλογισμό, όπου θα σας αποφορτώσει από το άγχος και την κούραση της ημέρας και θα σας γαληνεύσει.

Θα κοιμάστε καλύτερα
Η ποιότητα του ύπνου σας θα καλυτερεύσει στο μάξιμουμ, εφόσον... εάν αποφύγετε το μπλε φως της οθόνης του κινητού σας που στέλνει σήμα στον εγκέφαλό ότι είναι ακόμα μέρα, με αποτέλεσμα το μυαλό σας να βρίσκετε σε εγρήγορση ακόμη, ο ύπνος σας θα είναι πολύ πιο βαθύς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  ύπνος  |  ζωή  |  healthy  |  lifestyle  |  smartphone

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση