ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

5 απλά πράγματα για μείωση εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Δεν υπάρχει πιο σωστή φράση από το ότι η πρόληψη σώζει ζωές

newsroom must

Ο φόβος δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος, ειδικά όταν μιλάμε για την υγεία και την διατήρησή της. Η πρόληψη και κυρίως η ενημέρωση είναι αυτά που μας βοηθούν και μας θωρακίζουν πάντα. Για ένα θέμα σαν τον καρκίνο του μαστού γίνονται κάθε χρόνο καμπάνιες για την ενημέρωση και την αφύπνιση των γυναικών. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο σωστή φράση από το ότι η πρόληψη σώζει ζωές! Δείτε παρακάτω 5 απλά πράγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού και σίγουρα θα βελτιώσουν τη συνολική υγεία μας.

1. Περιορίστε τον εαυτό σας σε δύο οινοπνευματώδη ποτά την εβδομάδα. Η αλκοόλη πρέπει να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες καθώς έρευνες αποδεικνύουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν περικοπή στο κρασί , τη μπύρα και τα πιο βαριά ποτά . Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου του μαστού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο 70 % των όγκων.

2. Άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα αν είναι πιο συχνά, ακόμη καλύτερα. Οι μεγάλες βόλτες είναι πάρα πολύ ευνοϊκές αλλά η πιο έντονη άσκηση είναι αυτή που βοηθά πραγματικά την καρδιά σας και μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο.

3. Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος ή χάστε βάρος, αν είστε υπέρβαροι. Η έρευνα δείχνει ότι το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος (ειδικά μετά την εμμηνόπαυση ) αυξάνει τον κίνδυνο σας. Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2008 από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον έδειξε ότι οι παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού και μεγαλύτερη πιθανότητα της πιο επιθετικής ασθένειας από το μέσο όρο.

4. Κάνετε μια μηνιαία αυτοεξέταση. Να είστε βέβαιες ότι έχετε πάρει τις σωστές οδηγίες από το γιατρό σας και να γνωρίζετε την τεχνική ώστε να επανεξετάζεστε τακτικά . Μπορείτε να πάρετε οδηγίες μετά από κάθε μαστογραφία σας ή γυναικολογικό έλεγχο και αυτό είναι μια καλή ιδέα για να παρακολουθήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας.

5. Μαστογραφία μια φορά το χρόνο μετά από τα 35. Ο εντοπισμός ενός όγκου νωρίς ενισχύει την πιθανότητα επιβίωσης σημαντικά: Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης μπορεί να είναι τόσο υψηλό όπως 98 % για τα πρώτα στάδια νόσου αλλά κυμαίνεται γύρω στο 27 % για το απώτερο στάδιο.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση