ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

4 μύθοι που πρέπει να ξέρεις για την αποτοξίνωση

Οι αλήθειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Μαρία Σάββα

Η ιδέα να αποτοξινώσετε το σώμα σας με την έναρξη της νέας χρονιάς μπορεί να ακούγεται ελκυστική, υπόσχοντας να απομακρύνει τις τοξίνες και να προσφέρει οφέλη όπως περισσότερη ενέργεια, καλύτερη πέψη, μειωμένη φλεγμονή, και απώλεια βάρους. Αλλά, είναι πραγματικά το σώμα γεμάτο τοξίνες και χρειάζεται βοήθεια για αποτοξίνωση;

Ας δούμε την αλήθεια πίσω από τέσσερις μύθους αποτοξίνωσης.

Μύθος 1: Το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια για αποτοξίνωση

Αλήθεια: Το σώμα σας δεν χρειάζεται πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Είναι σχεδιασμένο να αποτοξινώνεται μόνο του. Οι τοξίνες χωρίζονται σε ενδοτοξίνες (που παράγονται από το σώμα) και εξωτοξίνες (που προέρχονται από το περιβάλλον). Το συκώτι είναι η μηχανή αποτοξίνωσης μας.

Μύθος 2: Μια αποτοξίνωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία

Αλήθεια: Η υπερβολική αποτοξίνωση μπορεί να βλάψει το συκώτι μας μακροπρόθεσμα, ενώ η απώλεια βάρους από αυτήν δεν είναι βιώσιμη.

Μύθος 3: Η αποτοξίνωση είναι ασφαλής

Αλήθεια: Δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να είναι επικίνδυνες, προκαλώντας ανισορροπίες, ανεπάρκεια βιταμινών, διάρροια και άλλα προβλήματα.

Μύθος 4: Η απώλεια βάρους από την αποτοξίνωση είναι βιώσιμη

Αλήθεια: Οι αποτοξινώσεις δεν παρέχουν βιώσιμη απώλεια βάρους.

Συνοψίζοντας, ενώ μια αποτοξίνωση μπορεί να έχει αντίκτυπο, η υπερβολική χρήση μπορεί να είναι αντιπαραγωγική και επικίνδυνη. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση