ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

4 φόβοι που εμποδίζουν τα όνειρα σου να πραγματοποιηθούν

Ποιες είναι η κοινές σκέψεις που σε εμποδίζουν απο το να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

Ο χρόνος κυλά αλλά τα όνειρα μας και οι στόχοι μας δεν γίνονται πραγματικότητα και συνήθως δεν προσπαθούμε καν να τα υλοποιήσουμε, απλά αναστενάζουμε λέγοντας την σύνηθες φράση «Πώς πέρασαν οι μήνες, τα χρόνια χωρίς να το καταλάβω;» και βρίσκοντας πάντα τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για τους λόγους που δεν δώσαμε ποτέ την ευκαιρία στα όνειρα μας. Μάλιστα από την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Semantic Scholar, έδειξε «τη μη εκπλήρωση του ιδανικού εαυτού» ως το πράγμα για το οποίο μετάνιωνε το 76% των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με το Psychology Today, οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι φόβοι που μας σταματούν μπορούν να ονομαστούν και «4 Καβαλάρηδες των Φόβων», αυτοί λοιπόν είναι η λόγοι που παραπάνω από το 50% των ανθρώπων μένουν στάσιμοί στην ζωή τους.

1.Ο Φόβος της Αποτυχίας

Δεν είναι τυχαίο που ο φόβος της αποτυχίας είναι ο πρώτος στην λίστα μας, αφού είναι ο φόβος που επηρεάζει παραπάνω την ψυχολογία και σταδιοδρομία του κάθε ατόμου. Επομένως, μια αποτυχία μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άχρηστοι ή ακόμη ότι δεν είμαστε «αρκετοί», κάτι που είναι απίθανο. Πολλές φορές ξεχνάμε ότι η αποτυχία είναι μέρος της καθημερινότητας μας και τις παραπάνω φορές το περνούμε ως ένα μεμονωμένο περιστατικό.

2.Ο Φόβος της Γελοιοποίησης

Πόσες φορές μπορείς να πεις ότι πήρες μια απόφαση χωρίς να περάσει από το μυαλό σου το τι θα πει ο κόσμος; Η απάντηση είναι ότι είμαστε όλοι τόσο απορροφημένοι από το τι «νομίζει» ο κόσμος που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι φτάνουμε σε σημείο να αποφεύγουμε την προσπάθεια για να κάνουμε αυτό που θέλουμε.

3.Ο Φόβος της Αβεβαιότητας

Αυτός είναι ο φόβος που πραγματικά μας κρατά πίσω, γιατί μας κάνει να σκεφτόμαστε αν αξίζει να προχωρήσουμε και στο τέλος δεν προχωράμε ποτέ. Μας κάνει να σκεφτόμαστε συνεχώς όλα τα πιθανά σενάρια αποτυχίας, με αποτέλεσμα τα όνειρα μας να καταρρέουν πριν καν χτιστούν. Αφιερώνουμε όλο μας τον χρόνο στο να βρούμε την τέλεια συνθήκη που καταλήγουμε να μην ξεκινάμε ποτέ.

5.Ο Φόβος της Επιτυχίας

Μπορεί να ακούγετε χαζό, γιατί κάποιος να φοβάται να πετύχει; Ο φόβος αυτός όμως είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό, αφού σκεφτόμαστε το μέλλον, πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή μας και η καθημερινότητα μας αν πετύχουμε τον στόχο μας, είναι κάτι που μας κάνει με λίγα λόγια να «φοβόμαστε» το μέλλον, με το να ανοίγει έναν κόσμο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση