ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

4 ερωτήσεις που σας προετοιμάζουν για την επιτυχία

Πετύχετε τους στόχους σας με μια επιτυχημένη νοοτροπία

Μαρία Σάββα

Στοχεύοντας ψηλά και κρίνοντας την επιτυχία σας βάση μετέωρων επιτεύγματών, μπορεί να προετοιμάζεστε για μεγάλα πράγματα που έρχονται… ή μπορεί να προετοιμάζεστε για κατακλυσμιαία αποτυχία. Η διαφορά είναι όλη στην προσέγγισή σας.

Αυτό ακριβώς το ανθρώπινο δίλημμα εξερευνήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες στο μύθο τους για τον Ίκαρο. Σε ένα λαμπρό σχέδιο για να γλιτώσουν από τη φυλάκισή τους στο νησί της Κρήτης, ο Δαίδαλος φτιάχνει φτερά από κερί και φτερά για τον εαυτό του και τον γιο του, Ίκαρο. Πριν πάνε στον ουρανό, ο Δαίδαλος προειδοποίησε τον Ίκαρο για δύο θανάσιμα λάθη: «Μην εφησυχάζεις. Αν πετάξεις πολύ χαμηλά, η θάλασσα μπορεί να σε τραβήξει κάτω. Και μην χάσεις τον εαυτό σου από υπερβολική αυτοπεποίθηση. Αν πετάξεις πολύ ψηλά, ο ήλιος θα λιώσει τα φτερά σου!». Αλλά κυριευμένος από νεανικό ζήλο, ο Ίκαρος ανέβηκε στα ύψη και έγινε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τροφή για καρχαρίες.

Ίσως νομίζετε ότι το μάθημα είναι να αποφεύγετε την αλαζονεία και να ζείτε με ταπεινότητα. Αλλά η ιστορία προειδοποιεί επίσης να μην κάνουμε πολύ λίγη προσπάθεια. Ίσως λοιπόν το νόημα να αφορά περισσότερο το μέτρο, αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος να σκεφτείς την ιστορία.

Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας:

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ο μύθος διδάσκει τη σημασία του να παραμένεις ενήμερος και να σέβεσαι τα όρια του εαυτού σου και των περιστάσεων. Οι φιλόδοξοι στόχοι μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, αλλά μόνο αν τους προσεγγίσουμε με προσοχή. Ακόμη και όταν μεγαλώνει ο ενθουσιασμός, προσέξτε τους στόχους σας και τι πρέπει να κάνετε για να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθε μέρα, σκεφτείτε τα εξής:

Τι θέλω να πετύχω;

Τι άλλο είναι σημαντικό για μένα να έχω στη ζωή μου;

Πού βρίσκομαι στην πορεία προς τους στόχους μου;

Τι πρέπει να κάνω τώρα και στο μέλλον για να φτάσω εκεί;

Όποια κι αν είναι τα όνειρά σας, το ταξίδι δεν θα είναι ομαλό. Έτσι, αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα «θανατηφόρα» λάθη για τα οποία προειδοποίησε ο Δαίδαλος. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε την έλξη προς τα κάτω των δυνάμεων που προσπαθείτε να ανεβείτε. Μπορεί να σας ξεπεράσει η απαισιοδοξία ή η αυτοκριτική ή απλώς η απώλεια κινήτρων για να συνεχίσετε να προχωράτε. Οπλισμένοι με αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει το κίνητρο, την αισιοδοξία και την απόλυτη θέληση για επιμονή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

photo by Pexels

Γιατί δεν χάνω βάρος;

Πολύς κόσμος, ενώ προσέχει τη διατροφή του και ασκείται, παρατηρεί ότι δεν επιτυγχάνει απώλεια ...
Μαρία Σάββα
 |  HEALTH
photo by Pexels

3 DIY μάσκες για ακμή

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές της φυσικές μάσκες προσώπου για την καταπολέμηση ακμής
Μαρία Σάββα
 |  HEALTH
photo by Pexels

5 ιδέες για vegan πρωινό

Aν θέλετε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό, σας δίνουμε πέντε ...
 |  HEALTH
Photo on Pexels

Η εποχή των... λωτοφάγων

Και μόνο στο άκουσμά του ταξιδεύουμε στις μυθικές περιοχές της παιδικής μας ονειροπόλησης. ...
 |  HEALTH
Photo by pexels

Ύπνος και διατροφή

Ποιες τροφες πρεπει να αποφεύγουμε το βραδυ και ποιες βοηθανε για... Ονειρα γλυκα
 |  HEALTH