ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

3 τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα καφέ στο σπίτι

Είναι πολύ πιο χρήσιμα από 'τι φαντάζεστε

Ριάνα Στυλιανού

Η κουλτούρα μας έχει τον καφέ βαθιά στην καρδιά της, εφόσον για εμάς τους Κύπριους αυτό το ρόφημα πάει πάντα και παντού. Με το που ανοίγουμε το μάτι μας το πρωί, ο καφές είναι η νούμερο ένα σκέψη που περνά από το μυαλό μας, στη δουλειά πίνουμε καφέ, το απόγευμα με τις φίλες μας... πάλι καφέ.

Όπως βλέπετε, αυτό το “μαγικό” ρόφημα έχει μεγάλη επιρροή στην καθημερινότητα μας, επομένως είναι σημαντικό όλοι μας να γνωρίζουμε, πως τα υπολείμματα καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, και καλό είναι να μην τα πετάμε έτσι απλά.

Λίπασμα για τον κήπο
Τα υπολείμματα καφέ είναι πλούσια σε άζωτο, επομένως, κομποστοποιώντας τα δίνετε τη δυνατότητα στα βακτήρια να μετατρέψουν την οργανική ύλη σε λίπασμα. Η εν λόγω ουσία, βελτιώνει σημαντικά την αποστράγγιση, την κατακράτηση νερού και τον αερισμό του εδάφους.

Scrub σώματος και μαλλιών
Ο καφές μπορεί να κάνει θαύματα, τόσο στην επιδερμίδα μας όσο και στο τριχωτό της κεφαλής μας. Σύμφωνα με έρευνες, η καφεΐνη είναι ικανή να διεγείρει ακόμα και την ανάπτυξη μαλλιών.
Όσον αφορά τη δημιουργία scrub σώματος, το μόνο που χέετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα υπολείμματα σε ένα μικρό μπολ, και να τα αναμίξετε με καστανή ζάχαρη και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Με αυτό το προϊόν που θα φτιάξετε, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα αμέσως.

Χρησιμοποιήστε το στην κουζίνα
Με τα υπολείμματα καφέ, μπορείτε να απομακρύνετε σχεδόν κάθε λεκέ στον φούρνο ή την κατσαρόλα σας, τρίβοντας τα με εάν σφουγγάρι πάνω στη λερωμένη επιφάνεια. Δείτε το σαν ένα scrub για τα μαγειρικά σας σκευή αν θέλετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
καφές  |  ζωή  |  χρήση  |  σπίτι  |  coffee  |  uses

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση