ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

3 προβλήματα που μπορεί να προκαλέσετε στον οργανισμό σας αν τρώτε γρήγορα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Αρκετές φορές χωρίς φυσικά να το καταλάβουμε και ειδικά όταν είμαστε πεινασμένοι, «καταβροχθίζουμε» το φαγητό μας, κάτι που την στιγμή εκείνη μας ικανοποιεί αλλά στο μέλλον μπορεί να μας δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Δείτε πιο κάτω τρία από τα πιο σημαντικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσετε στον οργανισμό σας.

Παχυσαρκία

Το γρήγορο φαγητό συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο υπέρβαρου ή παχύσαρκου. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο το να μασάτε λιγότερο όσο και το να τρώτε γρήγορα έχουν συνδεθεί με την κατανάλωση περισσότερης τροφής και θερμίδων.

Διαβήτης

Η γρήγορη κατανάλωση από μόνη της δεν προκαλεί διαβήτη τύπου 2. Αλλά είναι πιθανό ότι το να τρώτε γρήγορα το φαγητό σας μπορεί να δώσει στο σώμα σας μια επιπλέον ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση. Βάση μίας μελέτης, μεσήλικες άνδρες και γυναίκες χωρίς διαβήτη που δήλωσαν ότι τρώνε γρήγορα διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη. Αυτή η κατάσταση, στην οποία το σώμα δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την ινσουλίνη, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη με την πάροδο του χρόνου.

Πνιγμός

Ξέρετε πόσο γρήγορα λένε οι άνθρωποι που τρώνε ότι «εισπνέουν» το φαγητό τους; Κάποτε αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Μαθαίνουμε στα παιδιά να τρώνε αργά και να μασούν προσεκτικά την τροφή τους για να αποτρέψουν τον πνιγμό. Οι μεγάλοι θα ήταν σοφό να κάνουν το ίδιο. Μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο πνιγμού επειδή τρώτε πολύ γρήγορα. Αντίθετα, αφιερώστε τα επιπλέον δευτερόλεπτα για να μασήσετε πλήρως την τροφή που καταναλώνετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση