ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Mε αυτούς τους τρόπους θα μειώσετε την κυτταρίτιδα

Τα «Ναι» και τα «Όχι» που πρέπει να πείτε για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα, μια ανάσα πριν την πρώτη καλοκαιρινή βουτιά.

Ριάνα Στυλιανού

H κυτταρίτιδα είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες στις μέρες μας. Παλαιοτέρα την θεωρούσαμε ως τον απόλυτο εχθρό μας, αλλά πλέον με διάφορες καμπάνιες ομορφιάς και όχι μόνο, επιτέλους έγινε normalized και οι πλείστες από εμάς δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όταν τη βλέπουμε σε διάφορα σημεία του σώματός μας.

Πέραν του ότι είναι κάτι φυσιολογικό, δεν σημαίνει απαραίτητα πως αν μας ενοχλεί η παρουσία της δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να την εξαφανίσουμε ή έστω να την μειώσουμε. Εάν λοιπόν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, όπου θέλετε να μειώσετε την κυτταρίτιδα, ειδικά στο παρόν στάδιο που βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από την πρώτη καλοκαιρινή βουτιά, τότε συνεχίστε το διάβασμα.

@Ron Lach on Pexels

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με αυτούς τους τρόπους:
Balance: Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις υπερβολές και τις στερήσεις καθώς αυτές είναι που φέρουν τον οργανισμό σας σε κατάσταση σοκ, και «αυτός» με την σειρά του αποθηκεύει το λίπος που στην ουσία θα έπρεπε να το μετατρέπει σε ενέργεια!

Τρία γεύματα: Καταναλώνετε καθημερινά τρία γεύματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρωινό. Το πρωινό είναι το κλειδί για ένα γρήγορο μεταβολισμό αλλά και την απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, καθώς η πρώτη τροφή ξυπνά τον οργανισμό και επιταχύνει τις καύσεις! Φροντίστε κάθε πρωί να εντάσσετε στο πρωινό σας αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη και βιταμίνες (φρέσκους χυμούς, ένα κουτάλι λεμόνι, γκρέιπφρουτ και βρώμη).

Φυσική δραστηριότητα: Η κάθε μορφής άσκηση συμβάλλει στην καύση θερμίδων, στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και στην καλή κυκλοφορία του αίματος καθώς και στη διατήρηση ή απώλεια του σωματικού βάρους.

Νερό: Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη). Η πρόσληψη του νερού πρέπει να είναι ανάλογη της πρόσληψης θερμίδων (περίπου 1 ml νερού ανά 1 kcal θερμιδικής πρόσληψης). Η αναλογία αυτή δεν ισχύει ασφαλώς όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή έντονη εφίδρωση π.χ. λόγω έντονης άσκησης.

Πείτε όχι στο αλάτι: Το αλάτι όπως όλες ξέρουμε προκαλεί κατακράτηση υγρών. Έτσι θα πρέπει να περιοριστούν οι αλμυρές τροφές καθώς και η υπερβολική προσθήκη αλατιού στο φαγητό. Τροφές όπως πατατάκια, αλμυρά τυριά, πατάτες τηγανιτές και αλατισμένοι ξηροί καρποί θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ θα πρέπει να ελέγχουμε την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια της μαγειρικής παρασκευής.

Πείτε ναι: Το ψάρι, το κρέας και τα αβγά σε συνδυασμό με τα όσπρια, το ψωμί και τα δημητριακά είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς βοηθούν στην γρήγορη λειτουργία του οργανισμού, του πεπτικού συστήματος και του μεταβολισμού. Παράλληλα ενδυναμώνουν τους μυς και αποτρέπουν την δημιουργία του λιπώδους ιστού!

Τα «Ναι» και τα «Όχι» που πρέπει να πείτε για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα
1) Όχι στα junk foods
2) Ναι στα φρούτα και στα λαχανικά
3) Ναι στα γαλακτοκομικά με 0% λιπαρά, ή με χαμηλά λιπαρά
4) Ναι στα τρόφιμα ολικής αλέσεως
5) Όχι στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση