ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

2021: Οι 3 πιο σημαντικές fitness τάσεις

Η πανδημία άλλαξε εξ ολοκλήρου την καθημερινότητά μας, έτσι και η σωματική άσκηση προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.

Ριάνα Στυλιανού

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε και άλλαξε εξ ολοκλήρου την καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να ενσωματώσουμε διάφορες δραστηριότητες μέσα στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού μας.

O χώρος της φυσικής άσκησης ήταν ένας από τους τομείς που επηρεάστηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να προσαρμοστεί επίσης στα νέα δεδομένα της καθιερωμένης μας ρουτίνας. Με αυτό τον τρόπο αναδειχθηκαν νέα trends στον χώρο του fitness, με εμάς να υιοθετούμε αυτό που άρμοζε περισσότερο στα γούστα μας, αλλά και στις ανάγκες μας.

Δείτε πιο κάτω τα κυριότερα fitness trends του 2021, που σίγουρα έχετε υιοθετήσει τουλάχιστον ένα από αυτά. 

Τρέξιμο
Πρόκειται για ένα είδος προπόνησης που βοηθά στο να εκτονωθούμε, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία, εφόσον το τελευταίο διάστημα με τις εκτεταμένες καραντίνες, ενέταξα για πρώτη φορά το τρέξιμο στην καθημερινότητά μου, ούτως ώστε να βρεθώ στη φύση και να φύγω για λίγο από την κλεισούρα του σπιτιού μου. Με την χαλάρωση των μέτρων, συνεχίζω να έχω το τρέξιμο στη ρουτίνα μου, γιατί με έκανε να καταλάβω πως το συναίσθημα που μου προσφέρει με κάνει πολύ πιο ευδιάθετη. Επίσης, είναι μια αερόβια άσκηση που καίει λίπος και ενεργοποιεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Το τρέξιμο γενικά έχει όλα τα καλά. 

Outdoor προπόνηση
Μια τάση που αναπτύχθηκε ραγδαία τον τελευταίο χρόνο, είναι η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με εκπαιδευμένους προπονητές. Οι οργανωμένες προπονήσεις, με σχέδιο και πλάνο φυσικής κατάστασης έγιναν προτεραιότητα για πολλά άτομα, αφού τα γυμναστήρια μέχρι πρόσφατα δεν λειτουργούσαν, ενώ τώρα είναι αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να γυμναστούν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Επομένως, η λύση ήταν να εξασφαλίσει ο καθένας από έναν personal trainer.

Το διαδίκτυο παίρνει τα ηνία
Οι λάτρεις του αθλητισμού και της φυσικής κατάστασης έχουν στραφεί σε διαδικτυακές προσφορές, καθώς τα γυμναστήρια μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστά. Fans του ίδιου είδους άσκησης από όλο τον κόσμο, εξασκούνται μαζί και ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους.

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X