ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Ζωή Φιλίππου: «Με εξιτάρει το surface design»

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Η Ζωή αγαπά τα χρώματα και το brand της «cherry and mint» είναι βασισμένο πάνω στη λογική του dopamine dressing, το οποίο λέει πως όταν κάποιος ντυθεί με έντονα χρώματα τότε μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που καθιστά μοναδικές και ιδιαίτερες τις δημιουργίες της, αλλά και τα όσα έμαθε μέσω της πορείας της στο design και δη στη βιώσιμη μόδα, τα οποία όπως η ίδια λέει θέλει να εφαρμόσει στο brand της. «Φτιάχνω τα προϊόντα μου με όσο το δυνατό πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και χρησιμοποιώ οργανικά υφάσματα τα οποία είναι ethically sourced και τυπώνονται με eco-friendly μελάνια».

Ποιο είναι το background σου και πώς βρέθηκες στον κόσμο της μόδας;
Έχω σπουδάσει graphic design & advertising και έκανα το master μου στο animation. Δεν θα πω ότι βρέθηκα τυχαία στον χώρο της μόδας, γιατί ήταν κάτι που πάντα με τραβούσε και το αγαπούσα. Αν και είχα άλλο μονοπάτι σπουδών, θεωρώ ότι όλα έπαιξαν ρόλο και με έφεραν εδώ που είμαι τώρα.

Έχω κομμάτια μου σχεδόν παντού στον κόσμο και αυτό είναι ακόμα πραγματικά απίστευτο για μένα.

Πότε και από ποια ανάγκη ξεκίνησες να δημιουργείς;
Μετά από κάποια χρόνια δουλεύοντας ως γραφίστας, ένιωσα την ανάγκη να βγάλω τη δημιουργικότητα μου σε κάτι διαφορετικό. Είχα ήδη την πρώτη μου ραπτομηχανή και μέσα από διάφορα προσωπικά projects ανακάλυψα ότι με εξιτάρει το surface design. Τότε ήταν που πολύ δειλά και χωρίς κάποιο πλάνο κατάλαβα πόση αγάπη έχω για τη μόδα και το textile design, δημιουργώντας τελικά το «cherry and mint», κάπου στις αρχές του 2016.

Τι είδους υλικά χρησιμοποιείς για τις δημιουργίες σου;
Μέσα από την πορεία μου μέχρι σήμερα έμαθα αρκετά σε σχέση με τη βιώσιμη μόδα, τα οποία ήθελα να εφαρμόσω στο brand μου. Φτιάχνω τα προϊόντα μου με όσο το δυνατό πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και χρησιμοποιώ οργανικά υφάσματα τα οποία είναι ethically sourced και τυπώνονται με eco-friendly μελάνια.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα τα όσα φτιάχνεις είναι τα δικά σου patterns στα υφάσματα;
Ναι, θεωρώ ότι το κάθε κομμάτι λειτουργεί σαν ένα μικρό έργο τέχνης. Ακόμα πιο ιδιαίτερα γίνονται αφού λόγω του τρόπου παραγωγής μπορεί κάποιος να παραγγείλει ένα custom κομμάτι διαλέγοντας το στυλ του ρούχου και το pattern που του αρέσει περισσότερο από τη δική μου συλλογή, για να φτιάξουμε κάτι εντελώς μοναδικό.

Γιατί επιλέγεις να βάζεις τόσα πολλά χρώματα στα designs σου;
Αγαπώ τα χρώματα! Το brand είναι βασισμένο στη λογική του dopamine dressing, δηλαδή όταν κάποιος ντυθεί με έντονα χρώματα τότε μπορεί να ενεργοποιήσει την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά.

Τι ακριβώς φτιάχνεις; Τι μπορεί κάποια/ος να βρει;
Φτιάχνω κυρίως είδη ένδυσης, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα, όπως accessories για μαλλιά, τσάντες, ακόμα και κάλτσες. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος μπορεί να βρει κάτι ιδιαίτερο που δεν θα βρει πουθενά αλλού.

Πού διατίθενται προς πώληση;
Στην ιστοσελίδα μου www.cherryandmint.com και στο Instagram @cherry_and_mint

Μέχρι πού έφτασαν δημιουργίες σου; Έχεις στείλει πολλά κομμάτια στο εξωτερικό;
Έχω κομμάτια μου σχεδόν παντού στον κόσμο και αυτό είναι ακόμα πραγματικά απίστευτο για μένα.

Κάποια βίντεο που έφτιαξες πριν κάποιους μήνες με τη Lidl με ποια αφορμή έγιναν;
Τα βίντεο ήταν μια συνεργασία με το Lidl Cyprus και προωθούν μια οικολογική και συνειδητή στάση ζωής, δείχνοντας πόσο εύκολο είναι να διαμορφώσουμε ένα ρούχο αντί να το πετάξουμε. Με αυτή την ιδεολογία δουλεύω και μέσα από το brand μου, φτιάχνοντας εκτός των άλλων zero-waste προϊόντα που γίνονται αποκλειστικά από κομμάτια υφασμάτων που απομένουν, και που σε άλλες περιπτώσεις απλώς θα πήγαιναν κατευθείαν στα σκουπίδια.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον; Πού βλέπεις το Cherry and Mint σε πέντε χρόνια από σήμερα;
Δεν έχω τεράστια πλάνα για το μέλλον. Θέλω το cherry and mint να παραμείνει ένα μικρό local slow fashion brand, με ίσως 1-2 ακόμα άτομα στην ομάδα και σίγουρα μεγαλύτερο στούντιο στο οποίο θα μπορώ να φιλοξενήσω κόσμο για μικρά creative workshops, αλλά και open studio days.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση