ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: joggers, μακρυμάνικο κορμάκι και άρβυλα
 

Τόμμυς Χρυσοστόμου: «Πάντα επιζητώ το κάτι παραπάνω στην τέχνη μου»

Ο Τόμμυς Χρυσοστόμου απαντά σε πέντε βασικές ερωτήσεις

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

O καλλιτέχνης που έγινε viral πριν μερικά χρόνια με τη συλλογή έργων όπου έβαζε υπερήρωες σε καθημερινές στιγμές, παρουσιάζει κάτι νέο, και εντελώς διαφορετικό. Λίγες μέρες πριν την τρίτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «Reach Out», o Τόμμυς Χρυσοστόμου απαντά σε πέντε βασικές ερωτήσεις, βάζοντας μας στο τρυπάκι του να αναρωτηθούμε για το τι θα δούμε στις 22 Φεβρουαρίου στο CITO Gourmet Express. 

Τι θα δούμε στην έκθεση «Reach Out»;
Χρώμα, συμμετρίες, αντιθέσεις και το, τέλειο για εμένα, πάντρεμα αφηρημένων ιδεών και ρεαλισμού.

Πόσο διαφέρει αυτή η έκθεση από τις προηγούμενες;
Στην επερχόμενη έκθεση θεωρώ πως έχω ξεφύγει από το καλούπι της ζωγραφικής σε καμβά, έχω συνδυάσει την pop τέχνη με τον νεορεαλισμό, χρησιμοποιώντας μέσα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα σε εμένα, δίνοντας στα έργα μια πιο τρισδιάστατη υπόσταση που πιστεύω θα προβληματίσει τον παρατηρητή.

Ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από την ιδέα των αντιθέσεων;
Πάντα επιζητώ το κάτι παραπάνω στην τέχνη μου, με την χρήση αυτών των αντιθέσεων πιστεύω πως θα καταφέρω να μαγνητίσω τον παρατηρητή, και να τον κάνω να εμπλακεί συναισθηματικά με το κάθε έργο.

Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης;
Πάντα για εμένα πηγή έμπνευσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, οι καθημερινές ασχολίες, συναισθήματα και στιγμές που βιώνει ο καθένας μας.

Τι μηνύματα ήθελες να περάσεις μέσα από τους πίνακες;
Δημιουργώ πάντα έχοντας υπόψη όχι το τι θέλω εγώ να περάσω στον παρατηρητή, αλλά με το ποιο τρόπο τα έργα μου μπορούν να βγάλουν συναισθήματα στον παρατηρητή και να τον κάνουν να ταυτίσει αυτό που βλέπει με δικά του προσωπικά βιώματα. Πιστεύω ότι δημιουργώ με συναίσθημα και αυτό αποτυπώνεται στο κάθε μου έργο. Τα συναισθήματα των ανθρώπων ανεξαρτήτως καταγωγής, οικονομικής κατάστασης θρησκείας κτλ είναι σε όλους τα ίδια έχοντας έτσι όλοι μας ένα κοινό σημείο αναφοράς. 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Πιστεύοντας πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος, η Κρίστη Ζαβού ακολουθεί το όνειρό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS