ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Στέλλα Στυλιανού: «Η τηλεόραση είναι αγώνας αντοχής»

Ανδρέας Μαλάης

Άποψη, διεισδυτικότητα, απλότητα. Η Στέλλα Στυλιανού συνεπής στην πορεία της, έχει δικαίως κατοχυρώσει τη θέση της στην τηλεοπτική πραγματικότητα και, λίγο πριν την πρεμιέρα της στο «Alpha Kαλημέρα» την επόμενη Δευτέρα στις 6.45, μάς μιλά για τη νέα της τηλεοπτική στέγη και τις νέες εξελίξεις στον τομέα της ενημέρωσης. Τι γεύση τής άφησε η περσινή σεζόν και πώς βλέπει τον ανταγωνισμό στην πρωινή ζώνη;


Nέο ξεκίνημα στον Alpha. Πώς αισθάνεσαι που ο σταθμός σού εμπιστεύθηκε την πρωινή ενημερωτική ζώνη;
Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που ο Alpha Κύπρου μού εμπιστεύτηκε την πρωινή ζώνη μαζί με τον συνάδελφο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου. Είναι ένα πρότζεκτ που πάντα ιντρίγκαρε το μυαλό όταν το σκεφτόμουν, οπότε η πρόταση του Αlpha Κύπρου για την εκπομπή «Alpha Καλημέρα», «ήρθε και έδεσε» στην ιδέα που είχα ως επιθυμία εδώ και μερικά χρόνια. Η ιδέα αυτή σίγουρα θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί στο παρελθόν, απλώς όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας υπάρχει το σωστό timing, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, η κατάλληλη στιγμή ήταν τώρα στον Alpha Κύπρου.


Θα έχεις στο πλευρό σου τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.
Ναι, με τον Κωνσταντίνο γνωριζόμαστε περίπου μια δεκαετία αφού είχαμε συνεργαστεί σε άλλο τηλεοπτικό Μέσο. Τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση ο ένας για τον άλλο και είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία.


Μίλησε μάς λίγο για το νέο σου τηλεοπτικό βήμα.
Με πετυχαίνεις στη φάση της τελικής προετοιμασίας. Η εκπομπή «Alpha Καλημέρα» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 6.45 το πρωί. Πρόκειται για μια εκπομπή μέσα από την οποία ο τηλεθεατής θα λαμβάνει την πρώτη ενημέρωση της μέρας, θα συλλέγει πληροφορίες για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά του, θα ενημερώνεται επίσης για κοινωνικά θέματα πάσης φύσεως και επιπρόσθετα θα δίνουμε και μια πινελιά πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Έχουμε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που θα δουλεύουμε μαζί.


Tι γεύση σού άφησε η συνεργασία σου με το Omega; Τι κρατάς και τι θα ήθελες να αφήσεις πίσω;
Οmega έγινε τον τελευταίο χρόνο όπου εκτός από το όνομα άλλαξε γενικά και η ταυτότητα του σταθμού, τόσο σε τηλεοπτικό περιεχόμενο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Οπότε θα σού μιλήσω για όλα όσα αποκόμισα αρχικά πριν από την αλλαγή αυτή, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι θετικά, νιώθω ότι εξελίχθηκα πάρα πολύ επαγγελματικά και γι’ αυτό νιώθω ευγνώμων. Σίγουρα μέσα στη διαδικασία αυτή, έζησα και αρκετές δυσκολίες, που ευτυχώς με ψυχραιμία πάντα, ξεπεράστηκαν. Τώρα όσον αφορά στο Omega, δεν έχω να σου πω και πολλά, γιατί με τη νέα διοίκηση δούλεψα μόλις έξι μήνες. Η συνεργασία μας λύθηκε κάπως άγαρμπα, αλλά αν με ρωτάς έξι μήνες μετά, θα σού πω ότι τώρα τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.


Σού είχε λείψει η τηλεόραση το διάστημα που βρέθηκες εκτός;
Καθόλου δεν μού έλειψε. Η δουλειά στην τηλεόραση σού «παίρνει» πάρα πολλά και δεν σε αφήνει να «πολυανασάνεις», οπότε το διάλειμμα αυτό για μένα ήταν «δώρο θεού» απ’ την άποψη ότι ξεκουράστηκα, καθάρισε το μυαλό μου, έκανα πράγματα απλά και καθημερινά που είχα για χρόνια στερηθεί, αποστασιοποιήθηκα από διάφορα που σε μένα δεν έκαναν καλό, οπότε το ευχαριστήθηκα.


Τελικά, όντως βγαίνουμε πιο δυνατοί από τέτοιες... αναποδιές;
Σίγουρα αν δεν μάς «σκοτώσει» ψυχολογικά πάντα, μάς κάνει σίγουρα πιο δυνατούς και θα έλεγα πιο ώριμους…
Δέχθηκες κι άλλες προτάσεις, πέρα από τον Alpha. Tι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις τον συγκεκριμένο σταθμό;
Ναι, δέχθηκα κι άλλες προτάσεις από τηλεόραση και ραδιόφωνο. Επέλεξα τον Alpha Κύπρου γιατί είχε την πιο επαγγελματική προσέγγιση, με ξεκάθαρη πρόταση - πρόθεση και μού εξέπεμψε εμπιστοσύνη. Και μέχρι στιγμής επιβεβαιώνομαι για την επιλογή μου.


Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη ζώνη;
Κοίτα, στη συγκεκριμένη ζώνη υπάρχουν εκπομπές που είναι χρόνια στον αέρα και έχουν αποκτήσει και οι δύο το κοινό τους και οι συνάδελφοι κάνουν πολύ καλή δουλειά. Σίγουρα, θέλουμε να πάει καλά η εκπομπή μας, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως η τηλεόραση είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας!


Είσαι παιδί της ενημέρωσης. Εσύ στην καθημερινότητά σου ποιο μέσο εμπιστεύεσαι για την ενημέρωσή σου; Τηλεόραση, ραδιόφωνο ή διαδίκτυο;
Τώρα που είχα χρόνο να γίνω τηλεθεάτρια, γιατί ακροάτρια και αναγνώστρια ήμουνα πάντα, θα σού πω ότι παρακολούθησα πολύ ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ξένα sites γιατί ήθελα να θυμηθώ πώς δουλεύουνε στον τομέα της ενημέρωσης. Σίγουρα, ο Alpha Κύπρου ήταν η επιλογή μου στην τοπική ενημέρωση, αφενός γιατί ήθελα πρώτα ως τηλεθεάτρια να ανιχνεύσω το DNA του σταθμού όπου θα δουλεύω και αφετέρου γιατί η ειδησεογραφική ομάδα απαρτίζεται κυρίως από νέα παιδιά και μού προκάλεσε το ενδιαφέρον να παρακολουθήσω την προσέγγιση και την εξέλιξή τους.


Πώς έχει αλλάξει το πεδίο της τηλεοπτικής ενημέρωσης η επέλαση του διαδικτύου; Ποιος είναι ο ρόλος της τηλεόρασης στη νέα εποχή;
Σίγουρα η ταχύτητα του διαδικτύου έχει αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης αφού οποιαδήποτε στιγμή όπου και να βρίσκεσαι μπορείς να λάβεις πληροφορίες για το οτιδήποτε συμβαίνει. Το διαδίκτυο είναι το παρόν και το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και οι εφημερίδες δεν έχουν ρόλο να διαδραματίσουν στην ενήμερωση, στην πληροφόρηση και στην ψυχαγωγία του κόσμου. Απλώς τα πιο παραδοσιακά μέσα αναγκάζονται με την επέλαση του διαδικτύου να εξελιχθούν ταχύτερα και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους. Κάτι που κατά την άποψή μου μόνο καλό μπορεί να κάνει.


Πώς διατηρείς την επικοινωνία σου με τον κόσμο; Με ποιον τρόπο «διαβάζεις» τον παλμό του κόσμου;
Φυσικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο νέος τρόπος για να καταλάβει κανείς το «ρεύμα» του κόσμου και για τη δική μας δουλειά είναι πολύ σημαντικό εργαλείο αφού οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να εκφέρει άποψη, να ασκήσει κριτική και να σχολιάσει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του. Το τι ενδιαφέρει τον κόσμο φαίνεται από τα ποια θέματα επιλέγει να διαβάσει στο διαδίκτυο και ποια βιντεάκια παρακολουθεί πιο πολύ στο Youtube.


Πόσο εύκολο είναι για έναν παρουσιαστή να αποφύγει τις παγίδες του λαϊκισμού; Θεωρείς ότι υπάρχει ακόμη στην κυπριακή ενημέρωση το φαινόμενο;
Κατά την άποψή μου ο τρόπος αποφυγής του λαϊκισμού είναι ο σεβασμός στην προσέγγιση της είδησης, η αναζήτηση της αλήθειας και φυσικά ο σεβασμός στον αποδέκτη που είναι ο κόσμος. Υπάρχουν κάποια κρούσματα, θα έλεγα. Αλλά ο κόσμος θα δώσει το μήνυμα για το αν αρέσκεται ή όχι σε αυτού του είδους τις προσεγγίσεις.


Παρακολουθείς κυπριακή τηλεόραση; Ποια προγράμματα προτιμάς;
Αγαπώ την τηλεόραση ως μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παρακολούθησα αυτό το διάστημα που δεν δούλευα. Υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα.


Από τις προτάσεις που μάς περιμένουν τη νέα σεζόν, υπάρχει κάποια που περιμένεις να δεις;
Ναι, περιμένω φυσικά να δω το πρόγραμμα του Αlpha που είναι πολλά υποσχόμενο (γέλια)!


Θα σε δούμε και σε κάποιον άλλο ρόλο τη νέα σεζόν; Θα ήθελες να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό, είτε εν είδει ντοκιμαντέρ είτε εκπομπή έρευνας κ.λπ.;
Μεταξύ σοβαρού και αστείου με τους φίλους μου πάντα συζητάμε πως λείπει μια εκπομπή όπως αυτή της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία ασχολείται με την εξιχνίαση εγκλημάτων, ανεύρεση ενδεχομένως ατιμώρητων δολοφόνων, όπως και με την εξαφάνιση προσώπων! Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ αλλά στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολο να γίνει για πολλούς λόγους.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

    

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X