ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Στέλλα Στυλιανού: Βάζω ένα στόχο τη φορά, όταν τον κατακτήσω, μπαίνει ο επόμενος

Η Κύπρια δημοσιογράφος ανέλαβε την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Ελλαδικού καναλιού, όπου ξεχωρίζει για την αμεσότητα, την προσήνεια και τον επαγγελματισμό που ανέκαθεν την χαρακτήριζε.

Της Μαριάννας Καραβαλή

Πριν από ένα χρόνο, η Στέλλα Στυλιανού βρέθηκε - σχεδόν εν μία νυκτί από το στούντιο του ALPHA, στην Αθήνα για την ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα μέγκα», που διήρκησε όλο το καλοκαίρι. Στη συνέχεια η Κύπρια δημοσιογράφος ανέλαβε την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Ελλαδικού καναλιού, όπου ξεχωρίζει για την αμεσότητα, την προσήνεια και τον επαγγελματισμό που ανέκαθεν την χαρακτήριζε. Πώς ήταν η χρονιά αυτή και ποια εφόδια της έδωσε για παρακάτω; Και, πώς οραματίζεται το... «παρακάτω»; Η ίδια απαντά.

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν, θα ήθελα να σου ζητήσω να κάνεις έναν προσωπικό απολογισμό γι’ αυτήν. Πώς ήταν η χρονιά αυτή για σένα;
Ήταν μια χρονιά γεμάτη αλλαγές. Πολύ ευχάριστες αλλαγές. Άλλαξα χώρα, σπίτι, συνήθειες, ζωή και επαγγελματικό περιβάλλον. Νιώθω πολύ γεμάτη. Νιώθω ότι σε αυτή την τηλεοπτική κούρσα, πήγα πολύ καλά. Μετρήθηκα με τις δυνάμεις μου, με τον εαυτό μου και βγήκα νικήτρια, γιατί τόλμησα κάτι που για τους πλείστους ακουγόταν τρελό. Και επειδή πιστεύω ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, είπα να το κάνω πράξη και... ιδού τα αποτελέσματα.

Ποιες ήταν οι πιο δυνατές στιγμές αυτής της χρονιάς;

Ήταν όλη η πορεία μέχρι σήμερα... Στα πάνω σίγουρα θα αναφέρω τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και που με δουλειά και προσήλωση μού έδωσαν το εισιτήριο να συνεχίζω. Θυμάμαι πολύ έντονα την αρχή, τον περσινό Ιούλιο, που με βρήκε στο τιμόνι της πρωινής εκπομπής στο Μega Ελλάδος. Πολύ δυνατή εικόνα και εμπειρία. Ακόμα θυμάμαι τα θετικά σχόλια που λάμβανα από φίλους, συνεργάτες, γνωστούς και αγνώστους. Ήταν για μένα εμπειρία ζωής.

Και οι δυσκολίες της;
Αρχικά, η διαχείριση της επικαιρότητας -αυτήν με τις φωτιές- όπου η εκπομπή διαρκούσε 8 ώρες για αρκετές μέρες, με αποκορύφωμα, λόγω και των έκτακτων δελτίων, να μένω ξύπνια και στο κανάλι για 32 συνεχόμενες ώρες. Και επίσης το γεγονός ότι μου έλειπαν πολύ οι δικοί μου άνθρωποι. Άλλη μια πραγματικά πολύ δύσκολη συνθήκη ήταν οι μέρες όταν χιόνισε πολύ στην Αθήνα και προσπαθούσα να βρω τρόπο να φτάσω στο κανάλι για την έκτακτη πρωινή εκπομπή, σε δρόμους που ήταν απροσπέλαστοι, σε συνθήκες πρωτόγνωρες και αντίξοες. Αυτές είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Ποιο ήταν το σημαντικότερο μάθημα αυτής της σεζόν; Ποια εφόδια σου έδωσε;

Υποθέτω πως στα δύσκολα ο κάθε άνθρωπος βρίσκει τον τρόπο να ανταπεξέρχεται. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς διακοπές, που με βρήκε και στα δελτία ειδήσεων, κάτι το οποίο με εξέπληξε σαφώς ευχάριστα. Η χρονιά, λοιπόν, έκλεισε με πολύ θετικό πρόσημο και μου υπενθύμισε ότι μπορώ να καταφέρω πολλά περισσότερα από όσα πίστευα.Αλήθεια, πώς βρέθηκες στο Mega;
Eίχα στείλει το βιογραφικό μου στο κανάλι πριν από δύο περίπου χρόνια. Το είδανε πέρσι κι όταν με κάλεσαν για συνέντευξη, πίστεψα ότι θα πάω στην Αθήνα για διακοπές για δύο μέρες και μετά να γυρίσω στα γνώριμά μου λημέρια. Τελικά, μετά την πρώτη συνέντευξη, ζήτησαν να με ξαναδούν αμέσως και μετά ξανά άλλη μια φορά. Μετά μου έγινε η πρόταση για να συμμετάσχω στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega».

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις όταν σου έγινε η πρόταση αυτή;

Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν συγκρουόμενες. Απ’ τη μια χαρά και απ’ την άλλη ανησυχία για το καινούριο. Δεν σκέφτηκα, όμως, ούτε στιγμή να μην το κάνω, καθώς δεν μου αρέσει να ζω με το «Αν». Προτιμώ να ζω με το ότι το έκανα κι αυτό στο βιβλίο της ζωής μου, παρά να μετανιώνω μια ζωή που δεν το τόλμησα. Και τελικώς ήταν πολύ τιμητικό που για πρώτη φορά ένα ελληνικό κανάλι επέλεξε στην παρουσίαση ειδήσεων δημοσιογράφο από την Κύπρο.

Ωστόσο, θα διαφέρει το να εργάζεται κανείς σε ΜΜΕ στην Κύπρο από το να εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ. Πού εντοπίζεις εσύ τις διαφορές;
Σαφώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς η κυπριακή αγορά είναι μικρότερη, δηλαδή απευθύνονται σε μικρότερο κοινό και έτσι τα ΜΜΕ είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της μικρότερης κοινωνίας. Και έχω να σου πω ότι στα κυπριακά ΜΜΕ γίνεται επίσης πολύ καλή δουλειά, με πολύ άξιους ανθρώπους. Απλώς εδώ υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη πείρα στην τηλεόραση, σχεδόν σε όλα τα πόστα. Αυτοί που μπορούν να διακρίνουν τις ικανότητες του καθενός και στη συνέχεια να του δώσουν τις ευκαιρίες του, αφού αυτό θα βοηθήσει και το κανάλι και το άτομο.

Εντοπίζεις διαφορές ως προς το τι είναι είδηση στην Κύπρο και τι είναι είδηση στην Ελλάδα; Ιεραρχείται αλλιώς η ειδησεογραφία ή η είδηση είναι είδηση;

Η είδηση είναι για όλα τα Μέσα είδηση και ως είδηση αντιμετωπίζεται από όλους. Ο κάθε τόπος έχει και τα δικά του τα εσωτερικά που αφορούν στους πολίτες όποτε και τα δελτία ειδήσεων.

Έχεις κάποια πρότυπα, σε ό,τι αφορά τη δουλειά σου;
Σαφώς έχω πρότυπα στον χώρο αυτό και νιώθω πολύ τυχερή που δουλεύω με ανθρώπους από τους οποίους πραγματικά μαθαίνω από αυτούς. Ίσως αυτό να είναι το βασικότερο κομμάτι της προόδου και της εξέλιξής μου.

Πώς είναι μια τυπική μέρα στη δουλειά;
Η μέρα μου ξεκινά γύρω στις 8:00 το πρωί και τις περισσότερες μέρες πηγαίνω γυμναστική πριν πάω στη δουλειά. Στο κανάλι φτάνω γύρω στις 10:00 και έχω να ετοιμάσω δύο δελτία ειδήσεων -το δελτίο στις 14:00 και το δελτίο στις 16:00- τα οποία και παρουσιάζω. Επιστρέφω στο σπίτι γύρω στις 7 το απόγευμα και αυτή είναι, σε κύριες γραμμές, η καθημερινότητά μου. Τα σαββατοκύριακα είναι πιο απαιτητικά, καθώς πάω το πρωί στο κανάλι και φεύγω βράδυ.

Πώς εκμεταλλεύεσαι τον ελεύθερό σου χρόνο;

Όταν έχω ρεπό, προσπαθώ να ξυπνάω χωρίς ξυπνητήρι, να κάνω βόλτες -λατρεύω να περπατώ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- μετά θα δω φίλους και θα βγω σε μικρά μαγαζιά στο κέντρο και σίγουρα θα... φάω πολύ!

Βλέπεις τον εαυτό σου να μένει μόνιμα εκεί; Θα το ήθελες; Το στοχεύεις;

Δεν είμαι αιθεροβάμων. Ποτέ δεν ήμουν. Είμαι, όμως, άνθρωπος με στόχους. Βάζω ένα στόχο τη φορά και όταν τον κατακτήσω, τότε μπαίνει ο επόμενος. Μου αρέσει πολύ εδώ, αν είναι γραφτό να μείνω, θα μείνω. Αλλιώς, και η Κύπρος μας πανέμορφη είναι...

Σκέφτεσαι την επόμενη σεζόν; Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις με το κανάλι;
Η επόμενη σεζόν θα με βρει στο Mega. Συνεχίζουμε δυναμικά και τα καλύτερα έρχονται.

H συνέντευξη της Στέλλας Στυλιανού δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου στο περιοδικό "Τηλεώρες".

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση