ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Skinny jeans, loose μπλουζάκι και γόβες
 

Pan Dragomir: Η Κύπρια TikToker που λάτρεψαν ο Μαζωνάκης, ο FY και ο Nivo

Μια ανατρεπτική προσωπικότητα που σπάει τα στερεότυπα, μιλά αποκλειστικά σε εμάς.

Πάνε χρόνια από τότε που την πρωτογνώρισα, και την αγάπησα για την αυθεντικότητα, την ειλικρίνεια, τα πιστεύω και τις αξίες της. Η Pan βρέθηκε όπως όλοι μας, εν μέσω καραντίνας – και πανδημίας, να ψάχνεται και να δοκιμάζει αυτό που είχε πάντα κρυμμένο μέσα της. Ένα ταλέντο μοναδικό, με βαθιά ριζωμένες αξίες και ιδανικά που αποτελούν σημείο κατατεθέν της, αφού μετά από μια μικρή κουβέντα μαζί της, κάποιος καταλαβαίνει τον λόγο που αγαπήθηκε τόσο πολύ στα κοινωνικά δίκτυα, και όχι άδικα. Η Pan είναι ένα 28χρονο, δυναμικό κορίτσι από την Λευκωσία, με μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο και με ένα σκοπό – να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Με 35.2 χιλιάδες ακολούθους στο TikTok, 3 mentions σε γνωστά Instagram accounts από αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες- όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο FY και ο NIVO, και την αγάπη του κόσμου για σύμμαχο, η ίδια μοιράζεται μαζί μας λίγα πράγματα που αξίζει κάποιος να γνωρίζει για το αστείρευτο αυτό ταλέντο.

Σε μια κατά τα άλλα «αντισυμβατική» συνέντευξη, ανοίγοντας την καρδιά της μίλησε μαζί μου για όλα όσα ένα google search δεν θα κατάφερνε να απαντήσει ποτέ.

Από πού αντλείς έμπνευση για τα βίντεό σου;

Για το τελευταίο (αναφερόμενο στα λεγόμενα της κ. Αφροδίτης Λατινοπούλου), ήμουν αρκετά θυμωμένη ίσως και έξαλλη, πρώτα γιατί τα μηνύματα που προσπάθησε να περάσει δεν ταιριάζουν στην εποχή που ζούμε, ένα πρόσωπο που εκτίθεται και έχει επίδραση στον κόσμο και τα media τόσο λόγω επαγγέλματος, όσο και εικόνας, έπρεπε να γνωρίζει ότι η τοποθέτησή της θα είχε αρνητικά αποτελέσματα προς συγκεκριμένα άτομα. Όταν αποτελείς λοιπόν «παράδειγμα» στην κοινωνία, οφείλεις να προσέχεις τι λες, και κυρίως πώς το λες. Μπορώ να αντιληφθώ πώς νιώθουν τα άτομα που δεν έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση, το πόσο μπορεί κάποιος να επηρεαστεί. Κυρίως γιατί και εγώ η ίδια είχα βιώσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Η αφορμή δεν δικαιολογεί αυτά που είπε.

Το video που αναρτήθηκε και από τον NIVO

@pan.dragomir

##tiktokcyprus ##tiktokgreece ##fyp

♬ original sound - Pan Dragomir

 

Όσον αφορά τον τρόπο που η κ. Λατινοπούλου προέβαλε τις απόψεις της;

Αν κάποιος πιστεύει κάτι με το οποίο ίσως εγώ δεν συμφωνώ, μπορώ να το σεβαστώ, αλλά το να προσπαθεί να πείσει κάποιον με καταπιεστικό τρόπο γι' αυτό, τότε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, κάτι που δεν θα έπραττα ούτε εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση για τα δικά μου πιστεύω. Εκεί που σταματά η δική σου ελευθερία ξεκινά του άλλου. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε τοξικοί με ό,τι δεν καταλαβαίνουμε.

Να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται από την γνώμη των άλλων.

Γιατί επέλεξες το TikTok;

Η αρχή έγινε από το Instagram. Εγώ ως αυθεντική Millennial, όταν ξεκίνησε η κατάσταση με το TikTok έφτιαξα ένα προφίλ με σκοπό να «παρακολουθώ» την μικρή μου αδελφή. Και όταν ξεκίνησα να ανεβάζω βίντεο στο Instagram, μου έστελναν άτομα που ήθελαν να με δουν στο TikTok, εγώ φυσικά δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό. Έτσι πήρα όσα είχα ανεβάσει εκεί και τα μετέφερα στην πλατφόρμα, δεν ήξερα ότι θα είχε τόση απήχηση. Αναρτώ όμως βίντεο και στις δύο πλατφόρμες, ανάλογα με το είδος και το ύφος του βίντεο, ανεβάζω ακόμη και στο Facebook.

Πότε βρίσκεις χρόνο να δημιουργείς;

Δεν μπορώ δυστυχώς να ανεβάζω βίντεο κάθε μέρα. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να εμπνέεται από τα τεκταινόμενα της καθημερινότητας, οπότε γίνονται καθαρά όποτε έχω την κατάλληλη έμπνευση. Δεν θέλω να πιέζω τον εαυτό μου, έχει να κάνει με την ποιότητα, όχι με την ποσότητα των βίντεο. Το κάνω κυρίως γιατί περνάω καλά, δεν υπάρχει λόγος να πιέσω καταστάσεις.

Υπάρχει πιθανότητα να γίνει επάγγελμα;

Αυτή την στιγμή, θα το έκανα μόνο όταν ήξερα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά στις υποχρεώσεις μου, διότι είναι πράγματι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Μου αρέσει όμως ότι το κάνω με τους δικούς μου όρους, κυρίως γιατί ο χρήστης είναι πιο εύκολο να δεχτεί τα πράγματα που λες και το περιεχόμενο όταν ξέρει πως δεν επηρεάζεσαι από εξωτερικούς παράγοντες, γιατί μετά ίσως χάσει το νόημά του. Αν είναι κάτι που πραγματικά πιστεύω, το κάνω από μόνη μου, χωρίς να χρειαστεί να με πληρώσει κάποιος.

Πιστεύεις ότι είσαι influencer;

Δεν θεωρώ για κανένα λόγο ότι μπορεί να είμαι influencer. Ούτε πιστεύω ότι είμαι κάποια πολύ σημαντική, είμαι απλώς μια κοπέλα που της αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις της μέσα από τραγούδια στο TikTok. Αυτό όμως που κατάλαβα ήταν κάτι πιο βαθύ, ειδικά με τα μηνύματα που έπαιρνα στην αρχή και αφορούσαν άτομα που μου έλεγαν ότι τους βοηθώ να περάσουν καλά έστω και για λίγο στην καραντίνα. Όλα άλλαξαν με το τελευταίο βίντεο, όταν μου έστελναν μητέρες, με 2-3 παιδιά και υποστήριζαν όσα είπα. Δεν πίστευα ότι από ένα βίντεο, που έγινε για την πλάκα, ξαφνικά βρέθηκα να μοιράζομαι πράγματα που πιστεύω βαθιά και να παίρνω τόση πολλή ευγνωμοσύνη από τον κόσμο.

Πώς έγιναν τα πρώτα βίντεο;

Όλα ξεκίνησαν από το ‘Gucci φόρεμα' του Μαζωνάκη, όταν είδα ότι το σχολίασε δεν μπορούσα να το πιστέψω, δεν περίμενα ποτέ ότι ένας καλλιτέχνης αυτού του βεληνεκούς θα ασχολείτο με κάτι τέτοιο – φυσικά χωρίς να το ξέρω. Εκεί έπαθα το πρώτο σοκ. Μετά, το πιο σημαντικό ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου, σε ένα βίντεο που αν δεν ήμουν λίγο επηρεασμένη από την καραντίνα και τον τόσο ελεύθερο χρόνο που είχα, δεν θα το ανέβαζα ποτέ. Την «τελειωτική» σπιρτάδα, έδωσαν οι φίλοι και η οικογένειά μου, παροτρύνοντάς με να το δημοσιοποιήσω. Με την απόφαση να έρχεται ένα βράδυ, και έμενα να λέω ‘κάν’το’ δεν έχεις κάτι να χάσεις. Ήμουν πολύ ευάλωτη τότε και πραγματικά φοβόμουν πολύ, ήταν μεγάλο ρίσκο γιατί είχα τις δικές μου ανασφάλειες.

Τo video που ανέβασε ο Μαζωνάκης

@pan.dragomir

Gucci forema - Cyprus Coronavirus Edition! ##cyprus ##tiktok_cy ##tiktokgreece ##comedy ##mazonakis ##gucci ##covid19 ##karantina ##quarantine

♬ original sound - Pan Dragomir

 

Πόσο ρόλο έπαιξαν η οικογένεια και οι φίλοι στην απόφασή σου;

Ειδικά ο σύντροφός μου ήταν πολύ ενθουσιασμένος και με στήριξε απόλυτα, κάτι που με βοήθησε πολύ. Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο στο οποίο ήμουν πραγματικά ευάλωτη, μου στάθηκε όσο κανένας άλλος, όταν προσπαθούσα να «φτιάξω» την εικόνα μου, λέγοντάς μου ότι «ο άνθρωπος που κατηγορείς (σ.σ. ο εαυτός μου) είναι αυτός που ερωτεύτηκα και θέλω να παντρευτώ, δεν σου επιτρέπω να τον μειώνεις» και εκεί άλλαξαν όλα.

Γιατί χρησιμοποιούσες φίλτρο στα πρώτα βίντεο;

Πίστευα ότι τα έκανε πιο χιουμοριστικά, και κυρίως επειδή ήταν κομμάτι της προσωπικής μου ζωής, αφού τα έστελνα πρώτα στις φίλες μου για πλάκα, κάτι που τελικά έμεινε στην συνέχεια. Το πρόσωπό μου το έδειξα μετά, όταν μου το ζητούσε ο κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν πως αν αφαιρούσα το φίλτρο θα άλλαζε το ύφος, αλλά όταν το δοκίμασα κατάλαβα ότι τελικά αυτό ήταν που έπρεπε να γίνει, κυρίως αφού είδα και την θετική ανταπόκριση που είχε. Επίσης δεν ήθελα να καταντήσει κουραστικό. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα για εμένα, σε κάθε μου ανάρτηση να αφήνω ένα κομμάτι από τον εαυτό μου.

Θα έκανες ποτέ ένα με εξολοκλήρου αγγλικό στίχο;

Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω «τα νερά» για κάτι τέτοιο, γιατί μου βγαίνει αυθόρμητα τις περισσότερες φορές. Το επόμενο βίντεο που ετοιμάζω αυτή την στιγμή θα είναι ολόκληρο στα Αγγλικά. Αν και το φοβόμουν αρκετά, διότι κάποιοι δυσαρεστούνται με την μίξη Αγγλικής και Κυπριακής, αλλά μου βγαίνει φυσικά δεν είναι επιτηδευμένο, ειδικά όταν ραπάρεις.

Μίλα μας λίγο για τον εαυτό σου.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν είχα ποτέ την αυτοπεποίθηση που ίσως έχω σήμερα, ούτε ως έφηβη. Αυτό το κατέκτησα μετά από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου και μέσα από συζητήσεις με τα άτομα που εκτιμώ, αλλά η περισσότερη προσπάθεια έγινε με εμένα εσωτερικά. Η πανδημία ήταν το καλύτερο αλλά και το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη, αφού όταν ξέσπασε εγώ είχα ένα πλάνο για το πώς βλέπω την ζωή μου στο μέλλον και με «ανάγκασε» να αναθεωρήσω ολόκληρή μου την οντότητα – κλήθηκα να αντιμετωπίσω τον μεγαλύτερό μου φόβο, να περάσω χρόνο με τον εαυτό μου, όσο δραματικό και αν ακούγεται. Άλλαξα όλα όσα σκεφτόμουν, και προσπάθησα να επενδύσω στην αυτοεκτίμηση που στο τέλος, με έκανε να ωριμάσω ως άτομο. Είχα μέσα μου πολλούς προβληματισμούς, που κάποιος που δεν με ήξερε, δεν θα μπορούσε να καταλάβει όλα όσα ένιωθα. Πλέον δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου γι' αυτό που είναι, και πια είναι εντάξει. Φυσικά, έχω ακόμη τις δικές μου ανασφάλειες, αλλά προσπαθώ να απαλλαγώ από αυτές με μικρά βήματα, και δουλεύω σε πράγματα που ίσως συνεχίζουν να με ενοχλούν, ο καθένας παίρνει τον χρόνο του να δεχτεί τον εαυτό του στην ολότητά του.

Είχες καθόλου αρνητικά σχόλια;

Δέχτηκα και δέχομαι αρνητικά σχόλια, ειδικά στο τελευταίο βίντεο όπου αναφερόμουν στις δηλώσεις τις κ. Λατινοπούλου. Υπήρξαν και άτομα που συμφωνούσαν με τις απόψεις της και ήθελαν να την δικαιολογήσουν. Ή κάποιες φορές μου έστελναν αρνητικά σχόλια για τα δικά μου πιστεύω, για παράδειγμα την υποστήριξη που δείχνω στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Δηλαδή;

Είναι ανάγκη όπως οι γυναίκες πριν τόσα χρόνια πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και κατάφεραν όσα βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα, έτσι και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Οφείλουμε όσοι αποδεχόμαστε πραγματικά τα άτομα γι' αυτό που είναι, να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να βοηθήσουμε να σταλεί το μήνυμα της αποδοχής όσο πιο μακριά μπορούμε. Υπάρχουν άτομα που ίσως βλέπουν τα πράγματα πολύ στερεοτυπικά, αυτό δεν είναι καινούργιο. Όμως, αυτό που αλλάζει είναι ότι η νέα γενιά δεν δέχεται αυτές τις απόψεις πια. Μου κάνει θετική εντύπωση που τα νέα παιδιά έχουν πάψει να ασχολούνται με στερεοτυπικές τάσεις και αποδέχονται τον άλλον ακριβώς για αυτό που είναι. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα σημερινά δεδομένα, πριν 10 χρόνια κανείς δεν φανταζόταν ότι θα είχαμε γυναίκα πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, και αυτό είναι πρόοδος. Έχουμε αρχίσει να περικυκλωνόμαστε από τις πιο «υγιείς» τάσεις, στην μόδα, στον σωματότυπο, στην σεξουαλικότητα. Πλέον οι γυναίκες κάνουν κολακευτικά σχόλια η μία στην άλλη, αυτό είναι φανταστικό και αυτό άρχισε να γίνεται αποδεκτό, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Θα έκανες ποτέ standup;

Μου έχουν πει άτομα που με ακολουθούν ότι θα ήταν καλή ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου είχα να ασχοληθώ με το κομμάτι του YouTube, κυρίως επειδή δεν είναι ζωντανό και μπορώ να το ελέγξω. Φοβάμαι το standup διότι ίσως να μην ξέρω τι να πω, ή μήπως γίνει βαρετό, αλλά θα ήταν κάτι που πραγματικά θα μου άρεσε να το δοκιμάσω. Και η ιδέα του να δημιουργήσω μια δική μου εκπομπή στην τηλεόραση θα μου άρεσε, είτε σε σάτιρα είτε σε συνεντεύξεις, γιατί λατρεύω να γνωρίζω καινούργια άτομα, είμαι πολύ επικοινωνιακή, θα ήθελα να είναι κάτι διασκεδαστικό.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο;

Θα ήθελα πολύ να δοκιμαστώ και στην στιχουργική, έχω δικό μου βιβλίο που γράφω μέσα στίχους από πολύ μικρή (9 ετών). Ιδανικά αν κατάφερνα να γράψω για τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, θα ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Μια συμβουλή για τα νέα παιδιά;

Να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να μην επηρεάζονται από την γνώμη των άλλων. Είναι καταπληκτικό το ότι όταν μάθεις να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου, με τον πιο αγνό τρόπο, θα προβάλεις την πιο θετική ενέργεια στους άλλους.

Βρείτε την Pan στα social media:

Instagram: pan_dragomir

TikTok: pan.dragomir

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Ilona Garamvolgyi: From zero to hero

Ilona Garamvolgyi: From zero to hero

«Εγώ τότε μόνη στην Κύπρο έμεινα κυριολεκτικά στον δρόμο… δεν ήταν λίγες οι νύχτες που κοιμήθηκα ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  INTERVIEWS