ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Ο γύρος του κόσμου με τη Μαρίνα Βερνίκου

Αν ασχολείσαι έστω και λίγο με τα ταξίδια ή τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες, σίγουρα θα έχεις πέσει πάνω σε φωτογραφία της Μαρίνας Βερνίκου, και αν το έχεις κάνει σίγουρα την ακολούθησες αμέσως μετά. Χαρακτηριστικό της πλέον είναι οι συναρπαστικές αεροφωτογραφίες, που εξυμνούν τις υπέροχες παραλίες των Ελληνικών νησιών, αλλά η δουλειά της δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό. Το feed της στο Instagram είναι ένα μικρό δείγμα του υπέροχου ενεργητικού της που περιλαμβάνει φωτογραφίες από κάθε άκρη του πλανήτη. Γυρίζει τον κόσμο αναδεικνύοντας τα ομορφότερα τοπία του, και σε παρασύρει μαζί της. Φωτογράφος, επιχειρηματίας, μητέρα, σύζυγος, ποια είναι η γυναίκα πίσω από τον φωτογραφικό φακό;


Στην Αφρική, παρέα με έναν ελέφαντα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την ταξιδιωτική φωτογραφία;
Ξεκίνησε ως φυσικό επακόλουθο. Από μικρή ο πατέρας μου μ’ έπαιρνε στα ταξίδια του, και εγώ φωτογράφιζα. Μέχρι σήμερα σε όλα μας τα ταξίδια έχω πάντα μαζί όλες τις φωτογραφικές μου μηχανές.

Τι είναι αυτό που σε ελκύει στα ταξίδια;
Μου αρέσει πολύ να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς, καινούργιες γεύσεις, χρώματα, ανθρώπους και να βλέπω καινούργια τοπία. 

Θυμάσαι ποια ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκες;
Δεν θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκα, αλλά θυμάμαι διάσπαρτες εικόνες που μου έκαναν εντύπωση σε ταξίδια όπως στην Ινδία και την Κίνα. Στη μεν Ινδία πάρα πολλοί άνθρωποι κοιμόντουσαν στους δρόμους και στη Beijing, μπροστά στην πλατεία του Μάο, όλοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατα. Σήμερα είναι από τις πιο αναπτυγμένες πόλεις του κόσμου. 


Από το πρόσφατο ταξίδι της στα νησιά Γκαλαπάγκος.

Υπάρχει κάποιο συμβάν από τις χώρες που επισκέφτηκες που να σου έχει μείνει στο μυαλό;
Θα μου μείνει αξέχαστο, στο πρόσφατο ταξίδι μας στα νησιά Γκαλαπάγκος, που κολυμπούσα μαζί με θαλάσσιους ελέφαντες, ιγκουάνα και πιγκουίνους. Εκεί τα ζώα είναι τόσο προστατευμένα που δεν φοβούνται τους ανθρώπους.

Αν και κατανοώ τη δυσκολία αυτής της ερώτησης, ποιο ταξίδι σου ξεχωρίζεις;
Ξεχωρίζω το ταξίδι μας στη Γαλλική Πολυνησία και ιδιαίτερα στη Μπόρα Μπόρα. Το χρώμα της θάλασσας, η έντονη βλάστηση και οι ατέλειωτες ώρες που κολυμπούσα με καρχαρίες και σαλάχια κάνουν αυτό το ταξίδι το αγαπημένο μου.


Φωτογραφία της Μαρίνας Βερνίκου από την Ανταρκτική.

Τι σε έκανε να αποφασίσεις το ταξίδι στην Ανταρκτική;
Σκοπός μας είναι να γυρίσουμε όλο τον κόσμο. Η Ανταρκτική είναι ένας μοναδικός προορισμός που θέλαμε καιρό να πραγματοποιήσουμε. Μας δικαίωσε και μας χάρισε πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες.

Το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφήσεων που βλέπουμε είναι εκπληκτικό. Υπάρχει παρασκήνιο που ίσως αγνοούμε σαν θεατές;
Σας ευχαριστώ πολύ!  Στις περισσότερες λήψεις υπάρχει παρασκήνιο και κάθε φορά είναι διαφορετικό. Σκοπός πάντα είναι ν’ αναδείξω την ομορφιά του κάθε τόπου που επισκέπτομαι.

Έχει γίνει ποτέ κάτι αναπάντεχο στα παρασκήνια;
Πάντα υπάρχει η αγωνία μη με πιάσουν με το drone και μη γίνει κανένα λάθος και πέσει. 


Εντυπωσιακή αεροφωτογραφία από την Ινδία. 

Το drone είναι βασικός σου «συνεργάτης». Πόσο εύκολο είναι να οργανώσεις μια φωτογραφία για λήψη, όταν φωτογραφίζεις με drone;
Άλλες φορές τις οργανώνω και ενημερώνομαι ποιες είναι οι κατάλληλες τοποθεσίες και άλλες απλά το σηκώνω και κοιτάω από ψηλά τι είναι αυτό που μου αρέσει και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες σου, βλέπουμε μια αρμονική συμμετρία σχεδόν σε όλες. Είναι κάτι που επιδιώκεις;
Ναι, σαν αρχή μου αρέσει πολύ η συμμετρία και το επιδιώκω. 

Έχεις μια εμφανή αγάπη για τη Μύκονο. Τι είναι αυτό που σε ελκύει σ’ αυτό το νησί;
Η μεγάλη μου αγάπη είναι η Σίφνος. Ο λόγος που βρίσκομαι αρκετές φορές στη Μύκονο είναι ότι οι περισσότεροι φίλοι μου από το εξωτερικό θέλουν να την επισκεφτούν και βρισκόμαστε όλοι εκεί.


Μία από τις πολλές, εντυπωσιακές φωτογραφίες της Μυκόνου.

Σε ποιες χώρες θα ήθελες να ταξιδέψεις αλλά δεν κατάφερες ακόμα;
Υπάρχουν πολλές, καθώς θέλω να επισκεφτώ όλες τις χώρες του κόσμου.

Τι είναι αυτό που σε τραβά στις landscape φωτογραφίες;
Μου αρέσει η ομορφιά της φύσης και του κόσμου μας και θέλω να την αποτυπώνω στο φακό μου.

«Αποφεύγεις» να φωτογραφίζεις πορτρέτα παρότι είδαμε πρόσφατα ένα εντυπωσιακό, του Κωνσταντίνου Αργυρού. Αν φωτογράφιζες πέντε Έλληνες / Ελληνίδες, ποιοι θα ήταν αυτοί;
Υπάρχουν πολλοί που θαυμάζω για την πορεία τους και θα ήθελα να φωτογραφίσω και δεν θέλω να ονομάσω πέντε. Θα τους δείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα στο λογαριασμό μου στο Instagram 

Θέλω να μας ξεχωρίσεις δύο φωτογραφίες σου, και να μας εξηγήσεις τους λόγους.
Όλες οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα όμορφα νερά της Ελλάδας μας είναι οι αγαπημένες μου. 

Ακολουθείς γενικότερα άλλους travel φωτογράφους; Ξεχωρίζεις κάποιους;
Ακολουθώ περισσότερο λογαριασμούς που έχουν να κάνουν με φωτογράφους που ασχολούνται με την αεροφωτογραφία.  Σίγουρα θα πρέπει, όσοι ενδιαφέρονται για travel, ν’ ακολουθούν το National Geographic. 


Η επίσκεψη της στο Πεκίνο, 

Με το Instagram να κατακλύζει τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας, πιστεύεις πως οι επαγγελματίες φωτογράφοι «απειλούνται»;
Καθόλου, απεναντίας:  Είναι ο καλύτερος τρόπος ν’ αναδείξεις τη δουλειά και τις δυνατότητες σου.

Τι συμβουλές θα έδινες σε έναν νέο travel φωτογράφο;
Να παρακολουθεί τι κάνουν οι καλύτεροι και να βρει μια καινούργια οπτική, που να τον διαφοροποιεί απ’ όλους τους άλλους. 

Αλήθεια πόσο επικερδής μπορεί να είναι η φωτογραφία σαν βασική δουλειά;
Αρκετά. Το σημαντικό, όπως και σε όλες τις δουλειές, είναι να είσαι επαγγελματίας και συνεπής.

Είναι στα σχέδια σου ένα λεύκωμα σαν το «Mykonos», αλλά με φωτογραφίες απ’ όλο τον κόσμο;
Είναι στα σχέδια μου λευκώματα και με άλλα νησιά της χώρας μας. Ελπίζω μια μέρα να κάνω και ένα με όλες τις χώρες που έχω επισκεφθεί. 

Το περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκες με το brand Havaianas. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Η Havaianas φέτος διάλεξε τρεις χώρες για να φτιάξει σαγιονάρες από συγκεκριμένους προορισμούς, που θα πωλούνταν αποκλειστικά σ’ αυτούς. Για μεγάλη μου τύχη, γιατί η Havaianas είναι ένα brand που φοράω και θαυμάζω, για την Ελλάδα διάλεξαν εμένα ως καλλιτέχνη για να τις υλοποιήσουν.  Αυτό ήταν ένα όνειρο που είχα χρόνια αλλά μου φαινόταν πολύ μακρινό. Γι’ αυτό να μην σταματάει ποτέ κανείς να ονειρεύεται! 


Στη δύση του ήλιου, στη Βολιβία.

Ακολουθείς τη μόδα και τις τάσεις της εποχής;
Όσο μπορώ. 

Πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις το δικό σου brand με αξεσουάρ και ρούχα;
Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την πρώτη δημοπρασία που έκανα με την Creaid (τον φιλανθρωπικό Οργανισμό που έχω ιδρύσει) και ζητήσαμε από επώνυμους να μας φιλοτεχνήσουν μια τσάντα. Η δικιά μου πήγε αρκετά καλά στη δημοπρασία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω να φτιάχνω τσάντες. 

Τι θα βρει κανείς στο Marina Vernicos Collection;
Θα βρει αξεσουάρ, όπως τσάντες, παπούτσια, μαντήλια, ρούχα, μαγιό, ακόμα και κοσμήματα.

Ποια είναι η σχέση σου με την Κύπρο;
Θεωρώ τον εαυτό μου μισή Κύπρια, καθώς ο σύζυγος μου και τα παιδιά μου είναι από την Κύπρο.


Ομαδική φωτογραφία στην Τανζανία.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις ταξίδια και οικογένεια;
Εύκολο, καθώς τα παιδιά μας τα παίρνουμε μαζί στα ταξίδια μας.

Παρά την επιτυχία σου σα φωτογράφος, έχεις καταφέρει να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί αυτό;
Αρκετά εύκολο. Καταρχάς, λόγω επαγγέλματος, ξέρω όλους τους φωτογράφους και αν δεν θέλω να δημοσιευθεί κάτι, το μόνο που έχω να κάνω είναι να το πω. 

Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας;
Να ξυπνάμε το πρωί και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την υγεία μας. Όλα τα άλλα εξαρτώνται από μας. Στο χέρι μας είναι να είμαστε ευτυχισμένοι.

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS