ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

O Biased Beast είναι ο Κύπριος που πρέπει να γνωρίσεις

O Χριστόφορος Ηλία μάς βάζει στον κόσμο του BIASED BEAST με αφορμή την κυκλοφορία των πρώτων του τραγουδιών.

*Η συνέντευξη και η φωτογράφιση έγιναν για το must Μαρτίου

Ένας Κύπριος στην Αμερική «παίζει» ανάμεσα σε θέατρο και μουσική και συστήνεται στον κόσμο με ένα ιδιαίτερο, μουσικό alter ego. O Χριστόφορος Ηλία μάς βάζει στον κόσμο του BIASED BEAST με αφορμή την κυκλοφορία των πρώτων του τραγουδιών.

Πώς είναι η ζωή στο Μπρούκλιν;
Διαφορετική, φιλελεύθερη, ταπεινή. Το Μπρούκλιν είναι μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται και οι χάρες της δεν διαφέρουν από αυτές του Μανχάταν. Εδώ κάποιος μπορεί να ζήσει μια πιο αυθεντική, ήσυχη ζωή ή να επιλέξει να κολυμπά στους γρήγορους ρυθμούς «hipster». Εγώ, στο ενδιάμεσο!

Πώς αποφάσισες να φύγεις για Αμερική;
Ο αρχικός σκοπός μου ήταν να σπουδάσω στο Λονδίνο, αφού είχα πολλαπλές ακροάσεις και ακολούθως θέσεις σε σπουδαίες δραματικές σχολές. Παρατήρησα, όμως, ότι οι περισσότεροι μαθητές αυτών των σχολών ήταν μόνο εκεί με σκοπό την Αμερική αργότερα. Έτσι αποφάσισα να το ρισκάρω με την αίτησή μου στη σχολή της Stella Adler και έτσι δεν δίστασα να φύγω όταν εξασφάλισα θέση.

Πώς ήταν η εμπειρία στη σχολή της Stella Adler;
Η Stella Adler ήταν γνωστή επειδή ώθησε την υποκριτική σε σύγχρονα δρώμενα αλλά και για τον απίστευτα αυστηρό ηθικό κώδικα που προωθούσε. Με θρυλικούς αποφοίτους όπως Robert DeNiro, Marlon Brando, Mark Ruffalo, χρειάζεται να παλέψεις για την ευκαιρία να συναγωνιστείς τους πιο καταξιωμένους καθηγητές στην Αμερική και έτσι η θητεία μου ήταν πολύ απαιτητική.

Είχες αρκετές συμμετοχές σε θεατρικά, στην Κύπρο. Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν σε μια τέτοια χώρα;
Όχι όσο δύσκολο θα νόμιζε κανείς. Η πόλη έχει την πιο δυνατή θεατρική σκηνή και με το 1/3 του πληθυσμού να είναι καλλιτέχνες, υπάρχουν απέραντες ευκαιρίες για να συμμετάσχει κάποιος σε μια παράσταση ή συνεργασία. Η δυσκολία είναι να ξεχωρίσεις από το πλήθος και το να βρεις τις πιο αποτελεσματικές ευκαιρίες.

Πώς δημιουργήθηκε το «alter ego» σου, ο BIASED BEAST;
Σίγουρα το πνεύμα της Νέας Υόρκης βοήθησε πολύ στη δημιουργία της συγκεκριμένης ταυτότητας. Μέσα απ’ τη σχολή έμαθα να είμαι προδιατεθειμένος να ακούω τις δικές μου κραυγές, έτσι είμαι BIASED και να δίνω χώρο στις αισθήσεις μου, έτσι είμαι BEAST.

Τι πρεσβεύεις ως BIASED BEAST;
Μαζί οι δύο λέξεις καθρεφτίζουν τρομερή ισχύ που πρέπει να μοιραστεί και να εμπνεύσει τα πλήθη. Σκέψου πώς ένα λιοντάρι κατακτά το ζωικό βασίλεμα, χωρίς όμως να ξεπερνά τους νόμους της φύσης. Έτσι με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώ αυτή την ταυτότητα για να εμπνεύσω τον καθένα να νιώσει ισχυρή αυτοπεποίθηση, χωρίς όμως να σπάζει τους κανόνες της φύσης.

Στο Instagram (@biasedbeast) χτίζεις ένα αρκετά ατμοσφαιρικό προφίλ. Τι εικόνα θέλεις να δημιουργήσει ο κόσμος για τον BIASED BEAST;
Θα είμαι τυχερός εάν ο κόσμος μπορεί να δει την αγάπη που διαθέτω για τη μουσική και τον ζωηρό τρόπο σκέψης μου αλλά και τη γερή αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ζεις και όχι να επιβιώνεις.

Είναι πλέον τα social media ιδανικός τρόπος να αποκτήσει κοινό ένας νέος καλλιτέχνης;
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο χώρος της μουσικής άλλαξε περισσότερο από ποτέ. Πλέον ένας καλλιτέχνης ζητείται να φέρει τα όνειρά του και τις επιτυχίες του στην εκπλήρωση, μόνος του. Έτσι, έχοντας έλεγχο της γενικής εικόνας σου, μπορείς να καλλιεργήσεις το κοινό που εσύ θέλεις να σε ακολουθεί.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Orchard Music;
Μέσω του παραγωγού και μέντορά μου, Arthur Pingrey, με τον οποίο συνεργάζομαι για όλα τα τραγούδια μου και ο οποίος είχε οκτώ υποψηφιότητες για Oscar και δύο για Grammys. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα.

Μίλησέ μου για το πρώτο σου τραγούδι, το «Busy».
Το «Busy» είναι ένα κομμάτι κοντά στην ψυχή μου, βασισμένο σε ένα ποίημα που είχα γράψει μικρός, μιλάει για τον χρόνο που τρέχει, χαμένες ευκαιρίες και αγάπες. Είναι ένα τραγούδι με γήινους τόνους σε στυλ pop/rock, το οποίο έχω γράψει εξ ολοκλήρου.

Γιατί ήταν αυτό το ιδανικό τραγούδι για να συστηθείς στον κόσμο;
Επειδή μιλάει μέσα από την ψυχή και αυτό με χαρακτηρίζει. Είναι το τέλειο κομμάτι για μια περιπέτεια ή μια βροχερή μέρα. Καλεί αυτούς με ολόκληρες ή μοιρασμένες καρδιές να σταματήσουν προς στιγμή και να αναθεωρήσουν σχετικά με τα άτομα που μπορεί να αμελούν.

Τι σχόλια έχεις πάρει από τον κόσμο;
Η αγάπη του κόσμου υπήρξε τεράστια με περισσότερες από σαράντα χιλιάδες ακροάσεις στο Spotify τις πρώτες τρεις εβδομάδες. Ανυπομονώ να δω πού θα πάρει τη μουσική μου αυτό το ταξίδι.

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς, ιδανικά;
Αν ποτέ μου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσω μελωδίες σαν το «Take Me To Church» με τον Hozier, θα είμαι πανευτυχής!

Εκτός από τη μουσική, έχεις ξεκινήσει την πορεία σου και στα μιούζικαλ. Πώς ήταν η εμπειρία στην off-Broadway παραγωγή «Lost in the Disco»;
Ένιωσα σαν τον John Travolta στο «Saturday Night Fever», όπου με τον πρωταγωνιστικό μου ρόλο μού δόθηκε η ευκαιρία να ερμηνεύσω ακούσματα της δεκαετίας του ‘70-’80. Ήταν μια διαδραστική παράσταση στο κέντρο της πόλης που με έφερνε σε επαφή με την ενέργεια 400 θεατών κάθε βράδυ. 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση